başlangıç
Aksiyon, Bilim Kurgu, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Başlangıç – Inception

Paylaş; başkaları da faydalansın!

başlangıçYorum: Rüya konusunu kendine tema edinen, şimdiye kadar izlediklerimden ayrı tarzda mükemmel bir yapıt. Filmi izledikten sonra kendinize şu soruyu soracaksınız acaba yaşadıklarım gerçek mi, yoksa rüya mı görüyorum. Ve sonra kendinize bir totem edinmeniz de olasılıklar arasında!

Rüya, uykunun genel ve karakteristik özelliklerinden biri olup, uykunun hızlı göz hareketi (REM) adlı evreleriyle yakından ilişkili bulunan, görsel ve işitsel algı ve duygulardır. Rüyaların biyolojik içeriği, işleyişi ve maksatları tümüyle anlaşılmış değildir. Rüyalara “duyusuz algı”nın bir türü veya nesnesiz algı olarak da bakılabilir.

Çeşitli inanışlara ve tahminlere de neden olan rüyalar, her zaman için ilginç ve yoruma açık bir konu oluşturmuşlardır. Farklı psikoloji ekollerinin, para psikologların ve deneysel spiritüalistlerin rüyaları farklı biçimlerde açıklama çabaları olmuştur. Rüyaların işleyişinin açıklanması bilimsel topluluğun genel kabulüne göre varsayımlar düzeyinden öteye pek gidememiş olup, rüyalar halen esrarını korumakta olan bir inceleme alanını oluşturmaktadır.


Inception – Trailer #3 paylaşan: ohmygore

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 8,8 / 10

Vizyon Tarihi: 30 Temmuz 2010

Yapımı: 2010 – İngiltere, ABD

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon

Süre: 148 Dak.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Michael Caine

Seslendirenler: Murat Prosçiler, Arda Aydın, Fatih Özkul, Yonca Cevher Yenel, Rıza Karaağaçlı

Senaryo: Christopher Nolan

Yapımcı: Christopher Nolan, Emma Thomas

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.