yüksek sadakat
Günlük, Son Yazılar

Eurovision Şarkımız: Hayatını Yaşa, Live it up

Paylaş; başkaları da faydalansın!

yüksek sadakat

56. Eurovision şarkı yarışmasına Türkiye, Yüksek Sadakat Grubunun Hayatını Yaşa anlamına gelen Live it up ingilizce parçasıyla katılacak.

İyi ki Sertap ERENER bir ingilizce şarkı ile bu yarışmayı kazandı, ondan sonra her sene ya tipi kayık, ya dili kayıp, ya da her ikisi birden şarkıcılarla orada boy göstermeye kalkıştık.

Yav adamlar ilk Türkiye Güzelini niye seçmişlerdi o kadar kişi arasından dünya güzeli diye, hemde daha da güzelleri varken; sırf müslüman kızı, Osmanlı torunu birini karşımızda nasılda soyundurduk diye, başka birşeyden değil, bu şarkı yarışmasında da aynı, nasılda Türkçelerini bıraktırdık da, İngilizce söylettik diye. Yoksa şarkının güzelliğinden değil!

Adamlar akıllı kardeşim, stratejik oynuyorlar; bir ülkenin dilini, kültürünü, tarihini ellerinden alırsan, o ülkeyi o kadar kendi çıkarların için kullanabilirsin; şimdi diyeceksiniz ki nasıl: bakın 2003 den beri hep Türkiyeyi yansıtmayan şahıslar seçildi yarışmaya, bilinçlenmezsek daha da seçilecekler, ve biz kendimizi yanlış tanıtacağız, böyle olduğumuza inanacağız, böyle giderse de biz biz olmayacağız.

Uzatmaya gerek yok, düşüncem şu ki: bizim kültürümüzden olmayan ezgilerle, tarihi zaferlerle dolu biz Türklerin bu tür yarışmalara böyle bizi bir nebze yansıtmayan yanlış şarkıcılar ile,  ve anadilimiz Türkçe olmasına rağmen ve kendi vatandaşlarımızdan birçoğu dinlediğinde bu parçayı anlamayacakken, başka bir ülkenin resmi dili olan ingilizce şarkı ile bu tür yarışmalara katılmaya hayır…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.