at gözlüklü insan
Günlük, Son Yazılar, Vatandaşlık

At Gözlüklü Vatandaş

Paylaş; başkaları da faydalansın!

at gözlüklü insanSüvarisinin yönlendirdiği taraftan başka şeylere odaklanmasın diye atların gözlerine gözlük takılır ya; aynı zamanda dış güçlerinde kendi tarihini bilmeyen milletlere karşı oynadıkları bir oyununda temasıdır bu; “At Gözlüklü Vatandaş”. Bu temaya göre senaryoyu yazan, temasını kurguladıkları oyunun oynanacağı alanı ince eleyip sık dokumuş senaristlerdir onlar. Senaryoya uygun kendilerinin daha önceden belirlemiş oldukları karakterleri sözde yasal bir seçim ile seçtirirler, kabul ettirirler. Sen yönetilme biçimin olan, her şeyin millet egemenliğine dayalı olduğu Cumhuriyet’ te vatandaş olarak başrol oynadığını zannedersin. Ama aslında gözüne at gözlüğü takmışlardır da sen etrafını başka şekilde göremediğin için kendini nimetten sayarsın.

Evet, doğrudur, başrol oyuncususundur bir taraftan da, ama her oyunun başrol oyuncusu, oyunu izleyenler tarafından, oyun sahnesi dışında iyi bir şekilde mi anılmaktadır? Bunu şöyle anlatmaya çalışayım; Kırmızı noktalı ( burada her böyle filmden bahsetmiyorum, burada bahsettiğim; yayınlanması belli kurallara tabi, gerekli mercilerden izin alınarak, yasalara uygun olarak yapılmış, oynayanların bu işi kendi istekleri doğrultusunda, ücret karşılığı çalışarak – mesleği olarak yaptığı filmlerden bahsediyorum. ) filmleri düşünün, orada oynayan kadınlar hakkında ne tür şeyler düşünüyorsunuz? Tamda benim düşündüğüm gibi; Kötü Kadın. Ama kendisine sorarsan sinema dünyasının ilahesi, kimse onun gibi oynayamaz, rol yapamaz! Yönetmenlerin senaristlerin ağızlarından sular akarak birbirini ezercesine onu yaptığı bu işten dolayı tebrik etmek ve başka projeler teklif etmek için sırada olmaları, ayrıca diğer erkeklerin kendisine olan yakın ilgisi, sözde büyük emek sarf edilmesi gereken bu meslekten kazandığı paranın miktarı gözünü büyülemiştir. Ne yaptığının kendisince sendeki gibi bir anlamı yoktur. Bu dünyanın içerisinde başka türlü düşünemez. Ama o bizim düşündüğümüz öyle bir kadındır işte!

İşte sende böyle eyy vatandaşım başrol oyuncusu zannediyorsun kendini ama dışarıdan bakıldığında bir figüran kadar bile sana değer verilmiyor.

Çıkar o at gözlüğünü gözünden de, önce aynaya sonra da çevrene şöyle etraflıca bir bak, işte o zaman göreceksin içerisinde bulunduğun durumun acizliğini.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.