asabi insanlar
Günlük, Son Yazılar

Maaşım Vergi Dilimine Girmiş, Yakıta da Zam Gelmiş…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

asabi insanlarYok, nasıl yazacağımı, nasıl söyleyeceğimi, nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum.

O kadar asabileştim ki; Ellerim titriyor sinirden. Damarlarımda kanın baskısını hissediyorum. Derin derin soluk alıp veriyorum, kalbimin atış seslerini duyuyorum.

Küfre karşı birisiyim ama kendimi tutamıyorum, ağzıma gelen ilk kelimeleri cümle olur ya da olmaz hiç önemsemeden salıveriyorum gidiyor, içten içe yiyorum kendimi, çığlık atmak istiyorum, haykırmak istiyorum, lanet okumak istiyorum, beddua etmek istiyorum… gidip kötü şeyler yapmak istiyorum buna neden olanlara… Ama inancım buna engel oluyor!

Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh!

Vergi dilimine girmişiz yine yaw, yine maaşımdan iyi bir şeyler koparılmış daha mayıs ayındayız be mübarek! O kadar kesiyorsun kesiyorsun milyonlarca çalışandan, benden de, bize ne veriyorsun geriye; Elektriğim zırt pırt kesilir, suyum bol klorlu, yollarım köstebek yuvası gibi, ne fabrika kuruyorsun ne iş alanı açıyorsun üstüne birde ha bire satıyorsun. Birde aldığımız her üründe de yine vergi vermemiz cabası.

Yakıtlara da de zam gelmiş yine bak, tepemin tası attı iyice; biz miyiz cari açığı kapatacak vergi mükellefi köleler, niye her şey bizim sırtımıza yükleniyor… Kaçmıyoruz, saklanmıyoruz, vatanı bölmeye hiç çalışmıyoruz!

Böyle mi yapmak gerekiyor yoksa?

Rakamlarla oynamayı sevenler ve ona sorgulama zahmetine girmeden inananlar bastıkça basıyorlar tepemize; birileri vergi ödemez, birileri vergi matrah artırımına gitmez, saygıdeğer devletin maliye uzmanları denetlemelerini yapar; doktorun lüks muayene hanesinde ki vergi levhasında komik rakamlar, kuyumcunun trilyonluk camekânın yanındaki tabelada alaycı rakamlar, sanayici altında son model eşi benzeri olmayan araçlar gelir hanesi boş… usulsüzlük diz boyu ama nedense tutturulamayan hedeflerin faturası hep çalışana, hep vatanını sevene kesilir.

Bizden vergi kesilir, ülkeyi bölenlerin yaptığı bebek başına, okula gönderdikleri çocuk başına ödenir bu paralar. Sonrada bunun adına yönetimde eşitlik denir.

Ne kadar uysal bir milletiz değil mi; padişahım çok yaşa!

Ama şunu dememiz lazım; Padişahım senden büyük Allah var!

İnsanca yaşama geldik hayata ve bir kere yaşayacağız, bir ikinci şansımız yok. Bunun için, daha geç olmadan, sahip olduğumuz haklar için mücadele etmeye başlayacağız, 12 Haziran 2011; adaletsizlikle ilk randevumuz…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.