İbrahim bey ve Kuranın çiçekleri
Dram, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

İbrahim Bey ve Kuranın Çiçekleri

Paylaş; başkaları da faydalansın!

İbrahim bey ve Kuranın çiçekleri

Yorum: Müslümanların dışında herkes kesin olarak cehenneme gidecektir, Müslümanlarda nasıl olurlarsa olsunlar eninde sonunda cennete gireceklerdir! Sürekli duyduğum fakat bir türlü inanamadığım cümle, doğruluğunu herkesle de tartışmaya açığım.

… Bize göre en mükemmel ve son din Müslümanlık yani İslamiyet peki diğer dinlere inananların gözü ile bakmaya çalışalım biraz da; aynı şeyimi söyleriz Müslümanlık için yoksa kendi inandığınızımı desteklersiniz yine. Bir düşünün; siz kendi aile öğretilerinizle, çevrenizdeki din alimlerden aldığınız bilgi ile, yaşayış tarzınız ile hiç sahip olduğunuz dine kötü diyebilir misiniz? Hele ki son dönemlerde olan olaylarla içler acısı hayat süren, her günü ölüm kalım savaşı yapan, içlerinin her anı isyanlarla dolu, yöneticilerin çok yiyen gaddar halkının ise fakir ve cahil ülkelerin Müslüman olduğunu her haber bülteninde izledikten sonra, hele birde dünyanın refah düzeyi ya da sözü geçen ülkeleri arasında bir tane bile Müslüman ülke olmadığını gördükten sonra, hele birde adalet mekanizmasının çarklarının nası bir şekilde Allah’ ın adının anılarak tukaka işlediğini gördükten sonra… Ya doğru bildikleriniz yanlış, yanlış bildikleriniz doğru ise ne yaparsınız?

… biz Müslümanlar olarak herşeyimizi tam yapmış olsak, İslamiyetin nasıl bir öğreti olduğunu 600 lerden değilde zamanımızdan yaşamaya çalışarak, yani soyut olarak değilde gerçekte ne öğretmek istediğini yaşayışımızla ispatlayara, bir de bunları diğer dine inanlara anlatırsak işte o zaman yukarıdaki cümlenin doğruluğu olabilir ama bu haliyle ıııııııııııııııı ı.

Bu konu hakkında yazacak o kadar çok şey var ki; bunu kapsamlı bir yazı şeklinde yazmak için notumu aldım duvarıma astım, sizinde düşüncelerinizi beklerim.

Ömer Şerif imzalı harika bir İslamiyet öğretisine sahip muhteşem bir film. İzleyin ve Müslümanlık nasıl öğretilir öğrenin…

Benim Puanım: 10 / 10

Sinemalar.com Puanı: 6.0/10

IMDB Puanı: 7.4/10

Yapım: 2003 ~ Fransa

Tür: Dram

Oyuncular: Omar Sharif , Isabelle Adjani , Lola Naymark , Pierre Boulanger , Isabelle Renauld

Yönetmen: François Dupeyron

Senaryo: François Dupeyron

Senaryo (Kitap): Eric-Emmanuel Schmitt

Yapımcı: Michèle Pétin , Laurent Petin

Görüntü Yönetmeni: Rémy Chevrin

Görüntü Yönetmeni: Chuck Berry , Bobby Hebb , Max Freedman , Bruce Channel

Filmin Websitesi: http://www.sonyclassics.com/ibrahim/

Süre: 1 saat 35 dk

Gösterim Tarihi: 17 Eylül 2004 (Türkiye )

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.