iki dil bir bavul
Belgesel, Dram, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

2 Dil 1 Bavul

Paylaş; başkaları da faydalansın!

iki dil bir bavulYorum: Halit Rıfat Paşa’ nın “Gidemediğin yer senin değildir” demesi gibi, bence de resmi dilini dahi öğretmeyi beceremediğin, öğretemediğin daha yeni yeni bir şeyleri kavramaya başlayan çocukların, gelecekte senin başına musallat olmayacağının garantisini veremez, onların senin yaptıklarını anlayacağını da düşünemezsin. Onlara daha kendi dilini öğretemezken her yerde boy gösterip de ben bu kadar yerin yöneticisiyim, şu kadar oy aldım; milletvekiliyim, bakanıyım, başbakanıyım, cumhurbaşkanıyım diyemezsin. Önce senin sınırların içinde, senin diline yabancı unsur bırakmayacaksın ki, sen birşeyler söylerken onlar sana aval aval bakmasınlar, ya da senin konuşmanı anlayamadıkları için, ya da diğer bir tabirle sen onlara bir şeyleri anlatamadığın için araya onların dilini konuşanlar geçip de senin dediklerini farklı anlatıp, kendi çıkarları doğrultusunda peşlerine sürüklemesinler.

Doğudaki her hangi bir köyün cehaletini acı bir şekilde gözler önüne seren, yer yer duygulu, yer yer komik, ders çıkarılacak, amatör tarzda, meslek hayatına yeni atılmış bir öğretmenin bu zor bölgedeki ilk yılına ilişkin gerçek olaylardan esinlenilmiş bir film. İzlemekde fayda var! Öğretmenin sürekli “lan” demesi hiç hoşuma gitmedi!

Benim Puanım: 6 / 10

Sinemalar.com Puanı: 6.9/10

Yapım: 2009 ~ Hollanda , Türkiye

Tür: Belgesel, Dram

Oyuncular: Emre Aydın ( Iki Dil Bir Bavul) , Rojda Huz , Vehip Huz , Zulkuf Huz , Zulkuf Yıldırım

Yönetmen: Özgür Doğan , Orhan Eskiköy

Senaryo: Orhan Eskiköy

Yapımcı: Orhan Eskiköy , Pieter Van Huystee

Görüntü Yönetmeni: Orhan Eskiköy

Görüntü Yönetmeni: Özgür Doğan , Zeynel Doğan

Dağıtım: Tiglon

Filmin Websitesi: www.ikidilbirbavul.com

Süre: 1 saat 21 dk

Gösterim Tarihi: 23 Ekim 2009 (Türkiye)

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.