kapan
Aksiyon, Gerilim, Korku, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Kapan

Paylaş; başkaları da faydalansın!

kapan

Yorum: 2011 yılında olmamıza rağmen, halen daha tüm dünyadaki 1 numaralı sorun kadına uygulanan şiddet, kadının hayvandan bile daha aşağı görülmesi, çocuk ya da ergen farketmeksizin cinsel bir meta gözüyle bakılması, zorla erkeklere pazarlanması, zorla porno film sektöründe kullanılması, zorla içine girilmeye çalışılması… Yani kadın olmak zor şey anlaşılacağı üzere!

Bir filme sadece seyirlik olarak bakmayacaksın, içeriğinde ne var, ne anlatılmaya çalışılmış anlamaya çalışacaksın yoksa film izlemeye oturduğun her zaman senin için fuzuliden başka bir şey olmayacaktır. Yani şöyle düşüneceksin; kitap okumuyorumda bunun yerine görselliğini izliyorum.

Kadınların kaçırılmasına tesadüfen şahit olan, yeni ve geçimsiz sevgililerin bu olayın içerisine dahil oluşunu ve bu işleri gerçekleştiren her meslekten birilerinin olduğu bir organizasyon halinde iş yapıldığını, bu yüzden fuhuş şebekelerinin kolay çökertilmediğini ortaya koyan gerilim dozu yüksek, sürükleyici bir film.

Kadının ticari bir meta olarak kullanılmasına hayır.

Benim Puanım: 10 / 10

Sinemalar Puanı: 6.6/10

Yapım: 2009 – ABD

Tür: Aksiyon, Gerilim, Korku,

Yönetmen: Mark Tonderai,

Oyuncular: William Ash, Christine Bottomley, Andreas Wisniewski, Harry Mondryk, Dasiy Mondryk, Claire Keelan, Allison Saxton, Carol Allen, Janet Greenwood, Sade Stewart, Peter Wyatt, Robbie Gee, Sheila Reid, Shaun Dingwall, Stuart Mcquarrie, Rupert Procter,

Senaryo: Mark Tonderai,

Yapımcı: Colin Pons, Zoe Stewart, Mark Herbert, Robin Gutch,

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.