şeytanı gördüm
Dram, Korku, Sinema Felsefesi, Son Yazılar, Suç

Şeytanı Gördüm

Paylaş; başkaları da faydalansın!

şeytanı gördüm

Yorum: Bazı insanların yaradılışlarında acıma yoktur, çünkü kendileri acı hissetmezler. Empati kuramazlar; çünkü beyinlerinin ön lobu gelişmemiştir… Yani doğuşlarından itibaren insan değil de aslında her an bir canavar adayıdırlar. Hele bir de yetiştikleri ortamda kendilerini suça itecek bir etken var ise, ya da kendilerini yaşamdan koparan bir şeyler olduğunda artık durdurulamaz kan emici bir vampire dönüşürler. Tek bildikleri şey vardır, o da kana susadıklarıdır. Adalet mekanizması da onların akıl sağlığından dolayı belli kısa bir süre içeride tutup da yeniden dış ortama salıveriyor ise, bunu da akıllıca kullanabilen birer suç makineleridir. Durdurulamazlar kolay kolay bilindik yöntemlerle, çünkü ön lobu gelişmemiş olsa da diğer tarafları gayet hızlı çalışmaktadır. Dış görünüşlerine baktığınızda anlamazsınız bile, konuşmalarında birer beyefendi, birer hanımefendi zannedersiniz onları ve avı olursunuz siz de anında onun düşünce mekanizmasında.

Bu durumda, kurbanlarının yakınlarına bir tek şu düşer acıyı hafifletmek için, o da onun gibi ona karşı acımasız olarak, kendi silahı ile kendini vurmak. Yani %100 kanlı bir intikam.

Bir seri katil ile, eşi öldürülen acımasızlık dönüşümüne uğrayan intikam ateşi ile yanıp tutuşan bir dedektifin oynadığı kedi fare oyununu soluk soluğa izleyeceksiniz.

Benim Puanım: 10 / 10

Yönetmen: Ji-woon Kim

Ülke: Güney Kore

Tür: Suç, Dram, Korku

Rating: imdb 7.8 (14,897 Oy) rotten 7.2 (F:58 R:14)

Vizyon Tarihi: 27 Mayıs 2011 (Türkiye)

Süre: 141 dakika

Nam-ı Diğer: I Saw the Devil

Firma: Softbank Ventures, Showbox/Mediaplex, Peppermint & Company

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.