tanrının gittiği gün
Dram, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Tanrının Gittiği Gün

Paylaş; başkaları da faydalansın!

tanrının gittiği gün

Yorum: Allah, insanlara, şeytan’ ın kötü emellerine karşı durup doğru yolu bulabilmeleri için, azgınlıklarının tavan yaptığı zamanlarda, kendi öğretilerini yaymaları maksadı ile temsilci olarak sonuncusu Hz. Muhammed ( S.A.V ) olmak üzere peygamberler göndermiştir.

Peygamber( ler) in sayısının çok olması insanın bir çok kere kötülük bakımından sınırı aştığının göstergesidir.

Şimdiki zamanımızda ise petrol, doğalgaz, elmas, altın vb. gibi yer altı kaynaklarını ele geçirmeye çalışan sözde dünyanın otoriter güçleri, bu rezervlerin bulunduğu ülkelerdeki hiçbir şey olamayacak güç sevdalılarına, rüyalarında göremeyecekleri makam, biraz para ve silah vererek, ülke insanlarını sindirme ve/veya yok etme gayesi içerisinde oralara nüfuz etmekte ve en azılı haşereler gibi damar bırakmamak üzere bütün kanlarını emmekteler.

Daha sonrasında da barış götürme vaadi içerisinde bir de harabeye çevirdikleri bu yerlerden alt yapı ve üst yapı olarak yeniden paralarına para katmaktalar.

İşte burada şiddete uğramış, ama bir şekilde hayatta kalmayı başarmış insanların ise kendilerine düşüncelerinde dolaşan bu; Tanrı’ nın gittiği gün bugün, ve ben şeytan ile karşı karşıyayım!

Benim Puanım: 6 / 10

Yönetmen: Philippe Van Leeuw

Ülke: Fransa, Belçika

Tür: Dram

Rating: 5.7 (149 Oy)

Süre: 100 dakika

Senaryo: Philippe Van Leeuw

Görüntü Yönetmeni: Marc Koninckx

Yapımcılar: Pierrick Le Pochat, Tomas Leyers, Juvens Ntampuhwe

Nam-ı Diğer: The Day God Walked Away

Firma: Les Films du Mogho, Artémis Productions, Liaison Cinématographique

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.