savaş cadısı
Dram, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Savaş Cadısı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

savaş cadısıYorum: Yer yokların kıtası, kara kıta, Afrika; niye yoklar diyorum onlara, çünkü; diğer kıta insanlarının gözünde onlar hiç görünmüyorlar, onlar köle, onlar maden çalışanı, onlar kendi kendilerini öldüren savaşçılar, onlar sefalet içerisinde çırılçıplak doğarlar, sefalet içerisinde ayıp yerlerini örterek sefil sefil yaşamaya çalışırlar, insan değillermiş gibi hayvan gibi yaşamaya zorlanırlar, bir tanesinin bile bir tane dostu yoktur.

Kendi yaşamını devam ettirebilmesi için, bir çocuğun, annesini babasını öldürmesi için zorlanıldığı, o çocuğun ölüm korkusundan kendi anne babasını öldürdüğü insanların yaşadığı bir coğrafya da, insanlıktan bahsedilemez, sevginin olmadığı, acımanın olmadığı, göz yaşlarının güneşin sıcaklığından kuruyup akmadığı bahtsız kıtanın günlüğünü bir çocuğun düşüncelerinden gözler önüne seren, insan denen canlıların çektiği, hayvanlığımızı gözler önüne seren güzel bir film.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7.0/10

Yapım: 2012 – Kanada

Tür: Dram

Süre: 90 dakika

Yönetmen: Kim Nguyen

Oyuncular: Alex Herabo, Starlette Mathata, Marie Dilou, Jupiter Bokondji, Dole Malalou

Senaryo: Kim Nguyen

Yapımcı: Marie-claude Poulin, Pierre Even

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.