zor hayat
Felsefe, Son Yazılar, Vatandaşlık

Bir Şey Mutlaka Vardır

Paylaş; başkaları da faydalansın!

zor hayatHayat;

Ne kadar zor görünürse görünsün,

Her zaman yapılabilecek bir şey mutlaka vardır!

Yıllar öncesinden okuduğum bir olay geliyor aklıma; bir ayakkabı satıcısı kara kıta Afrika’ ya bir satıcı gönderir, satıcı burada her kesin ayağı çıplak, ayağını bırakın üzerlerinde giyecekleri yok, vücutlarının tüm kemikleri sayılıyor, üstleri başları toz toprak içerisinde, fakirlik içerisinde yaşıyorlar, yemeye yemek bulamazken buraya ayakkabı falan satamayız diyor ve geri dönüyor.

Aynı yere ikinci bir satıcı gönderiliyor; satıcı giderken hiç ayakkabı götürmemiş yanında, önce analiz yapacak arkasından ne kadar satacak ise o kadarını firmasından isteyecek, yaptığı analiz sonucunda; buralar genç bir nüfusa sahip, hepsinin ayağı çıplak, buraya hemen şu kadar çift şu sınıf ayakkabıları gönderin, paraları yok ama burada yapacaklarımız sayesinde milyonlarca lira akıttığımız reklam firmalarından daha etkili ve ucuza reklam yapmış olacağız ve bu reklam izlenip unutulmayacak baki olacak!

Ve şimdilerde ise atletizmin her dalında hep o kara kara insanlar, vücutlarına özel tasarlanan formaları ile ve ayaklarına özel olarak tasarlanan ayakkabıları ile Nike, Adidas gibi markaların içerisinde yarışıyorlar, rekora üstüne rekor kırıyorlar…

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyen Hz. Muhammed’ in dini Müslümanlık işte bunu gerektiriyor.

Hayat;

Ne kadar zor görünürse görünsün,

Her zaman yapabileceğiniz bir şey mutlaka vardır!

Resme bakın; sizin durumunuz o resimdeki anneden ne kadar kötü, sizin çevrenizde bu insanlardan hiç yok mu, böyle birini gördüğünüz halde yapabileceğiniz bir şey olduğunu hiç düşündünüz mü?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.