Dram, Sinema Felsefesi, Son Yazılar, Tarihi

Hayır

Paylaş; başkaları da faydalansın!

hayırYorum: Yerel seçimler yaklaşıyor, onun hemen akabinde genel seçimler;

Peki, insanlar neye göre oy veriyorlar; kimisi çıkarı için, kimisi babasının partisine, kimisi yaptıklarını beğenmese de görüşüne uygun gördüğünden, kimisi dininden dolayı, kimisi ırkından dolayı… Kimisi de belki de en önemli faktörlerden birisi olan, partinin seçimler için yaptırdığı reklamlar, afişler, el broşürlerinden…

Geçen seçimleri hatırlayalım, şu zamanın ana muhalefet partileri genelde iktidar partisinde bulunanların şahsiyeti ile iktidar partisinin oylarını azaltmaya çalışırlarken, biz bunları şunları yapacağız diye üreticilik namına bir şeyler sunamamışlardı, sunduklarını da yanlış yaklaşımlar ile yaptıkları için, halk artık onlara inanmamış ve başarılı olamamışlardı.

Bu filmde 1988 Şili’ sinde geçiyor ve Augusto Pinochet’ e karşı, referandumda neden hayır kullanılmasına yönelik başarıya ulaşan reklam kampanyalarının nasıl hazırlandığını, ne zorluklar ile karşılaşıldığını, içeriden bile ne kadar muhalifin olduğunu izleyeceksiniz.

Belki de bir parti içinde aktif rol almaktasınız, izleyin belki sizin reklam kampanyalarınıza da bir ilham verir!

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB: 7.4

Yönetmen: Pablo Larraín

Ülke: Şili, ABD, Fransa, Meksika

Tür: Dram, Tarihi

Süre: 118 dakika

Senaryo: Pedro Peirano, Antonio Skármeta

Görüntü Yönetmeni: Sergio Armstrong

Yapımcılar: Daniel Marc Dreifuss, Jonathan King, Juan de Dios Larraín

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.