salgın
Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Gerilim, Korku, Sinema Felsefesi

Salgın

Paylaş; başkaları da faydalansın!

salgınYorum: Allah Kur’an-ı Kerim’de yenilmesi yasak olan hayvanlar ve/veya yenilebilecek hayvanlar ile ilgili Bakara Suresi ve Maide Suresi’ de aşağıdaki ayetleri bildirmiştir; bu filmde de kutsal kitabımızda etinin yenilmesi yasaklı olan bir hayvanın dünya üzerinde bir salgına nasıl sebep olabileceğini izleyeceksiniz?

Bakara Suresi 172. Ey iman edenler! Eğer siz ancak Allah’a kulluk ediyorsanız, size verdiğimiz rızıkların iyi ve temizlerinden yiyin ve Allah’a şükredin.

Bakara Suresi 173. Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Maide Suresi 3. Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah’a itaatten kopmak)tır. Bugün kâfirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse, şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Maide Suresi 4. (Ey Muhammed!) Sana, kendilerine nelerin helâl kılındığını soruyorlar. De ki: “Size temiz ve hoş olan şeyler, bir de Allah’ın size verdiği yeteneklerle eğitip alıştırdığınız avcı hayvanların tuttuğu (avlar) helâl kılındı. Onların sizin için tuttuklarından yiyin. Onu (av için) salarken üzerine Allah’ın adını anın (besmele çekin). Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk görendir.

Bilimin gelişmesi ve yapılan araştırmalar neticesinde bazı hayvanların etlerinin yenilmesinin haram kılınmasının boşuna olmadığı gözler önüne serilmiştir.

Yapımı: 2011 – ABD, Birleşik Arap Emirlikleri

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Dram, Gerilim, Korku

Süre: 106 Dak.

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Kate Winslet, Matt Damon, Jude Law, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow

Senaryo: Scott Z. Burns

Yapımcı: Steven Soderbergh, Stacey Sher

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Salgın

  1. I just want to mention I am new to weblog and absolutely enjoyed this blog. Likely I’m likely to bookmark your website . You definitely come with fantastic articles. Bless you for sharing with us your web page.

  2. Very interesting info !Perfect just what I was searching for! “Some people don’t get it when I’m being sarcastic.” by Leonardo DiCaprio.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.