michelangelonun meleği
Beğendiğim Resimler, Felsefe, Kişisel Gelişim, Michelangelo, Son Yazılar

Michelengelo’ nun Meleği

Paylaş; başkaları da faydalansın!

michelangelonun meleğiMichelangelo’ nun 1494 – 1495 yıllarında, resmini gördüğünüz melek heykeli’ ni yaptı;

Bu heykeli görenler;

– “ bir taşı bu harika heykele melek gibi nasıl yaptın?” diye sormuşlar.

– Michelangelo: “Mermerin içerisinde hapsedilmişti o melek, gördüm ve onu özgür bırakana kadar çevresindeki diğer tüm fazlalıkları yonttum.

Mesleğin ne olursa olsun, o mesleğin hakkını vererek işini yapacaksın mesela;

Bir çöpçüsün diyelim; önce temizliğini yaptığın yeri pırıl pırıl ışıldarken göreceksin, öyle yapacaksın işini, mahalleden sokaktan caddeden veya her nereyi temizliyorsan buradan geçen herkes buranın temizliğine imrenecek, eline ayağına sağlık diyecekler senin,

Bir öğretmensin diyelim; önce bir şeyler öğrettiğin o beynin ne amaçla dünyaya gönderildiğini, neye en yatkın olduğunu çözeceksin sonra o beyne en uygun eğitimi vereceksin, yönlendirerek en uygun eğitimi almasını sağlayacaksın,

Bir doktorsun diyelim; önce hastanın hasta değil, önce onun sağlığının iyi olduğu zamanı düşüneceksin,

Bir mühendissin diyelim; çözmek istediğin bir problem olsun, önce sorunu çözmüş olduğunu düşüneceksin,

Bir çocuksun diyelim; önce hayal edeceksin kim olacağını, ne olacağını, ben bu olurum diyeceksin, sonra olmak istediğin sana, doğru adımları atarak, düşsen bile yeniden kalkarak ayağa, yılmadan ulaşacaksın; çünkü sen; sen olabilmek getirildin bu dünyaya!

Yani hangi işi yapıyor olursan ol, önce yaptığın işin sonucunu iyi olarak düşüneceksin, bu sana ilham verecek; işin ne kadar zor olursa olsun, iş ne kadar zaman alırsa alsın şevk ile çalışacaksın ve sonuç; bu aradaki zaman ne kadar senin için yorucu olursa olsun, yüzünü güldürecek şekilde iyi olacaktır!

michelangelonun meleği

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.