Dram, Gerilim, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Sanal Hayatlar

Paylaş; başkaları da faydalansın!

27'X40' POSTER3Yorum: Facebook, Twitter, Tumblr, Blogger… gibi sözde sanal sosyal ortamlarda çok fazla arkadaşa sahip olup yer almayı maalesef sosyallik zannediyor bazı insanlar, hatta sayı çok görünsün diye tanımadıkları birileri ile de arkadaşlık kurup, canlı kanlı arkadaşlarına da böylelikle hava atmak için sohbet dahi ediyorlar; sırlarını ortaya döküyorlar.  Hâlbuki karşıdakinin düşüncesi belki de; zaaflarından yararlanarak kendisini gerçek dünyada emeline ulaşmasını sağlayacak bilgiler almak.

Muhabbet ilerliyor şahsi bilgilerini dahi verebiliyor insanlar, güveniyorlar en müstehcen sırlarını bile açığa koyabiliyorlar, ilerliyor ilişki karşısındaki sahte, tanımıyor, gerçekte kim olduğunu bilmiyor ama kendi gerçek görüntülerini dahi gönderebiliyor neler olacağının tahminini en ufak dahi yürütmeden… veeeeee; arkadaş canlısı görünen sosyal medya bir anda canavara dönüşüyor; canavar olarak nasıl düşünürseniz düşünün sosyal medyayı; kredi kartlarından alışverişler yapılıyor, yeni yeni kredi kartları çıkartılıyor, şantajlar, kimse bilmesin diye; iğrençliklere bile katlanmak zorunda bırakılıyor, neyi var neyi yok her şey yok ediliyor ama sanal ortamda değil; gerçek dünyada.

Sanal sosyal ortam an be an büyürken, gerçek dünyanın asosyal ortamı da  aynı oranda genişliyor.

Yazılacak çok şey var ama demem o ki; Sesini duymanın, kendisini görmenin, dokunuşunu hissetmenin, kokusunu almanın, tatmanın… hep birlikte verdikleri hazzın zerresini en güçlü bilgisayar sistemiyle donatılmış bir yer olsa dahi sanal ortamların hiç birisi her hangi bir insana veremez.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,5 / 10

Yapımı: 2012 – ABD

Tür: Dram, Gerilim

Süre: 115 Dak.

Yönetmen: Henry Alex Rubin

Oyuncular: Paula Patton, Alexander Skarsgård, Jason Bateman, Max Thieriot, Colin Ford

Senaryo: Andrew Stern

Yapımcı: Marc Forster, William Horberg

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.