hayalimdeki aşk
Dram, Komedi, Romantik, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Hayalimdeki Aşk

Paylaş; başkaları da faydalansın!

hayalimdeki aşkYorum: Öncelikle aşkı hayal edemezsiniz boş safsata şeyleri geçeceksiniz, hayal ettiğiniz aslında aşk değil karşı cinste aradığınız özelliklerdir bu da aşk değildir. Siz hayallerini kurarken, kendinize hiç baktınız mı o hayallerinizde kurduğunuz mükemmele siz ne kadar layıksınız.

Herkesin aşk diye adlandırdığı şey başka başkadır; ağza sakız edilmiş çiğneniyor; aşkım, sevgilim… Gidip de Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı, Yusuf ile Züleyha vb. hikayeleri okuyup da ahhhh ahhhh ne aşk demeyin.

İşin özünü anladığınızda şunu göreceksiniz, aşk denilen şey insanlar çift yaratılmıştır sözünün kanıtıdır. Kimse dört dörtlük değildir. Ama çift yaratılmış insanlar karşılaştıklarında zaten bunu aralarında meydana gelen hem fiziksel hem kimyasal hem de elektriksel ve her hangi bir fayda ilişkisine dayanmayan, kendi kontrollerinde olmayan kalplerinin etkileşimi ile anlayacaklardır. Onlar bir birlerini sanki yıllardır tanıyormuş gibi de hissedeceklerdir çünkü bana göre bu bedenler yaşam bulacakları bedenleri yaratılmadan önce ruhlar, çift halinde el ele zamanlarını bekliyorlardı.

Aşkı hayal edemezsin, aşkı yaşarsın, aşk mutluluk verir, mutsuzluk hissediyorsan aşk zannettiğin aşk değil başka bir şeydir!

Aşk çiftini bulduğun zaman, çekinik davranma sende aşkını göster, çünkü sen onunsun o da senin, onun sana ait olduğunu senin de ona ait olduğunu göster, saygı duy, mutlu ol.

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 7,2 / 10

Vizyon Tarihi: 02 Kasım 2012

Yapımı: 2012 – ABD

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Süre: 104 Dak.

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Antonio Banderas, Deborah Ann Woll, Paul Dano, Annette Bening, Zoe Kazan

Senaryo: Zoe Kazan

Yapımcı: Bart Lipton

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.