mcdonalds kapitalizmi
Bilgi Havuzu, Son Yazılar

Kapitalizm İşte Tamda Budur

Paylaş; başkaları da faydalansın!

mcdonalds kapitalizmiDünyaca ünlü fast food devi McDonald’s, sadece çalışanların giriş yapabildiği McResource Line isimli internet sitesinde, McDonalds elemanlarına hamburger gibi fast food ürünlerini yememelerini bunun yerine sandviç veya salata gibi yiyecekleri tüketmelerini tavsiye ediliyor. Kızartılmış yiyeceklerden kaçınmalarını, jambon, mayonez ve peynir gibi yiyeceklerin de tüketimini azaltmalarını öneriyor.

Sitede kullanılan resimlerde hamburger, patates ve kola içeren bir menünün üzerine ‘sağlıksız seçim’ yazısı yazıldı. Sandviç, salata ve su içeren bir diğer öğünün üzerinde ise ‘sağlıklı seçim’ yazısına yer verildi.

‘Başka yerde yiyin’

İnternet sitesindeki, “Fast food restoranlarında çok sık yerseniz sağlıklı bir beslenme şekline sahip olmak zorlaşır. Trans yağ kullanılmasa bile birçok yiyecek çok fazla yağ ile pişiriliyor. Birçok fast food restoranı az yağlı yiyecekleri satmıyor. Çorba, sebze ve salata çeşitlerinin bol bulunduğunu yerlerde yemek yemeye özen gösterin” cümleleri dikkat çekti.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.