Kaptan Philips
Dram, Günlük, içimdekiler, Kişisel Gelişim, Macera, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Kaptan Phillips

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Kaptan PhilipsYorum: Güçlü fert = güçlü millet = güçlü devlet, ENFAL Suresinin 60. Ayetinde Allah “Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Onlarla Allah’ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız karşılığı size tam olarak ödenir. Size zulmedilmez” buyurmuştur. Peygamberimiz Hz. Muhammed ( S.A.V. ) de bir hadisinde “düşmanlarınızın silahı ile silahlanın” buyurmuştur. Bu şu anlama gelmektedir, düşmanlarımızdaki ilmi almamızı, o ilimle düşmanlarımızın ürettiği silahı üretmemizi ve hatta düşmanlarımızın silahından daha güçlü silahlar üretmemizi, en nihayetinde düşmanlarımızı o silahla korkutmamızı ve alt etmemizi emretmektedir.

Ama halimiz ortada!

Bu film ticari denizci Kaptan Richard Phillips’in 2009 yılında Somalili korsanlar tarafından rehine alınmasını ve kurtarılmasını anlatan biyografisidir.

ABD filmde hem asker bakımından hem de silah çeşitliliği ve gücü bakımından sahip olduklarını izleyiciye meydan okurcasına göstererek düşüncelerinde dünyanın efendisi benim, benden olana bir şey olursa işte böyle gününü gösteririm vurgusunu işlemeye çalışmaktadır.

Filmin kişisel gelişim öğretisi: Bir ekip, kaptanı ve diğerleri ile bir bütündür, kaptan ekibini bir bir, ekipteki bir kişide diğerlerini bir bir ve kaptanını tanıyacaktır. Kaptan bir şey söylediğinde ve/veya yaptığında ekibin diğer üyeleri kaptanın ne demek ve/veya ne yapmak istediğini anlayacaktır, ekipten her hangi biri bir şey söylediğinde ve/veya yaptığında da ekibin diğer üyeleri ve kaptan o kişinin ne söylemek ve/veya ne yapmak istediğini anlayacaktır. Ve ekip bütün üyeleri ile birlikte hangi ortamda hareket ediyorsa o ortamı karış karış bilmek zorundadır. Gözü kapalı o ortamda hareket edebilmelidir.

Ve son not: yöneticilik; diğer çalışanlar tarafından kolay zannedilir ( aman ben onun yerinde olacağım ki denilir ) ama yöneticilik olaya tek bir açıdan bakmamayı; çoklu açıdan bakmayı ve geleceği öngörmeyi gerektirir, ayrı bir yetenek işidir, herkesin harcı değildir.

Oscar 2014de Captain Phillips; En iyi Film, En iyi Kurgu: Oliver Tarney, En iyi Ses Kurgusu: Oliver Tarney, En iyi Ses Miksajı: Chris Burdon, Mark Taylor, Mike Prestwood Smith ve Chris Munro, En iyi Uyarlama Senaryo, En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Barkhad Abdi dallarında aday

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 8,1 / 10

Vizyon Tarihi: 25 Ekim 2013

Yapımı: 2013 – ABD

Tür: Dram, Macera

Süre: 134 Dak.

Yönetmen: Paul Greengrass

Oyuncular: Tom Hanks, Catherine Keener, Barkhad Abdi, Faysal Ahmed, Michael Chernus

Yapımcı: Michael De Luca, Scott Rudin

Diğer Adı: A Captain’s Duty

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Kaptan Phillips

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.