Nemfomanyak
Dram, Erotik, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Nymphomaniac

Paylaş; başkaları da faydalansın!

NemfomanyakLars von Trier, Lars von Trier filmi, Nymphomaniac Lars von Trier, Nymphomaniac, Nymphomaniac 2014, Nymphomaniac film, Nymphomaniac indir, Nymphomaniac film indir, Nymphomaniac izle, Nymphomaniac film izle, Nymphomaniac 2014 film, Nymphomaniac 2014 indir, Nymphomaniac 2014 izle, Nymphomaniac 2014 film izle, Nymphomaniac 2014 film indir, Nymphomaniac download, Nymphomaniac 2014 download, Nymphomaniac film download, Nymphomaniac kimdir, Nymphomaniac nedir, Nemfomani Lars von Trier, Nemfomani, Nemfomani 2014, Nemfomani film, Nemfomani indir, Nemfomani film indir, Nemfomani izle, Nemfomani film izle, Nemfomani 2014 film, Nemfomani 2014 indir, Nemfomani 2014 izle, Nemfomani 2014 film izle, Nemfomani 2014 film indir, Nemfomani download, Nemfomani 2014 download, Nemfomani film download, Nemfomani kimdir, Nemfomani nedir, orospu, orospuluk, fahişe, fahişelik

Lars von Trier’in Nymphomaniac filmi Vizyona giren filmleri sınıflandıran Kültür Bakanlığı Değerlendirme Sınıflandırma Üst Kurulu tarafından Türkiye’de gösterime girmesine izin vermedi ama Yukarıda Google’da en çok aranan anahtar kelimelerden de çıkarımda bulunacağınız gibi insanlar bu filmin peşine düşer oldular. Ben de neden yasak edildi diye araştırdım tabi ki en iyi yorum filmin kendisi izlenerek yapılabilir ve öyle de yaptım, izledim. Yorumumu yapmadan önce Nymphomaniac nedir onu öğrenelim.

NEMFOMANİ ( Nymphomani ) NEDİR? NEMFOMANYAK ( Nymphomaniac ) NE DEMEK?

Nemfomani, bir kişinin aşırı cinsel istek duymasıdır; bu aşırı cinsel isteği günlük hayatına mutlaka yansıtması; neredeyse önüne gelen her kişiyle cinsellik yaşamak istemesi gibi görülebilir. Bunu yaşayan kişilere de Nemfomanyak denir. Ancak böyle tanımlanmış bir psikiyatrik rahatsızlık ya da cinsel işlev bozukluğu yoktur.

Kadınlarda ya da erkeklerde aşırı cinsel istek olabilir. Aşırı cinsel istek kimi zaman kişilerin toplumsal yaşamlarında ve çevrelerinde sorunlara yol açabilir.

Nemfomani ( Nymphomani ) nasıl ortaya çıktı?

Nemfomani çok ünlü bir kelimedir. Edebiyattan sinemaya, tarihten tıbbi literatüre kadar girdiği yerler vardır. Özellikle 20. yüzyılın ilk yarısında bu tür deyimler çok yer almıştır. Erkeklerin sürekli cinsellik arayan kadın fantezilerinden ortaya çıkmıştır denebilir. Gerçek hayatta böyle bir şey yoktur.

Yorum: Yani tanımlarından da anlaşılacağı gibi Nemfomani ( Nymphomani ) gerçekte var olmayan, insanlar tarafından özellikle de erkekler tarafından talebi arttırmaya yönelik üretilmiş hayali bir kavramdır.

Öncelikle şunu belirteyim Nymphomaniac bir porno filmi değil.

Senaristinin, yönetmeninin, filmi festivallerde izleyenlerin yorumladıkları şekilde bir sanat eseri hiç değil.

Peki ne bu film? Diye soracaksınız bu filmde bütün çıplaklığı ile bir cinselliği gördüğünüz sahne hesaplamadım ama toplam filmin %5’i kadar süre ya olur ya olmaz.

Dayak yemiş sokak ortasında yatarken bir adam tarafından bulunan kızın, adamın ne oldu kızım sana? sorusuna; kızın adamın babacanlığına kanıp, başından geçen olayları taaaaaa küçüklüğünden o yaşına kadar yaptığı, yapmaması gereken hatalarını anlattığı bir flashback filmi.

Abartılı afişlerine bakıp aldananlardan olmayın bu filmde öyle derin haz sahneleri yok, afişler sadece talebi artırma unsuru yani reklam. Ama Kültür Bakanlığı Değerlendirme Sınıflandırma Üst Kurulu; koyduğu yasak ile bu filme en katkılı reklamı bedavaya yapmış durumda.

Yasaklanması bu filme olan talebi arttırmış durumda.  Kadrosundaki ünlülere rağmen ben bu filmi beğenmedim, kimseye de tavsiye etmiyorum. İzlerseniz boşa zaman harcamış olursunuz. Ben ne var bu filmde diye izledim ama siz beni dikkate alın benim düştüğüm hataya düşmeyin.

Size Bakara Suresinin 223. ayetini hatırlatmak isterim; Kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. Ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın. Kendiniz için ( geleceğe hazırlık olarak ) güzel davranışlar takdim edin. Allah’a karşı gelmekten sakının ve her halde onun huzuruna varacağınızı bilin. (Ey Muhammed!) Mü’minleri müjdele.

Yani; boş verin başka kadınları! Siz kendi helaliniz olan, sizin ruh eşiniz kadınınız ile yaşayabilirsiniz bütün nefsani arzularınızı.

Benim Puanım: 5 / 10

IMDB Puanı: 7,6 / 10

Gösterim Tarihi: Yasaklı

Yapımı: 2013 – Danimarka, Almanya, Fransa , Belçika, İngiltere

Tür: Dram, Erotik

Süre: 122 Dak.

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater

Senaryo: Lars von Trier

Yapımcı: Peter Aalbæk Jensen

Nymphomaniac filmini sırf sex sahneleri için full izleyebilmek için BURAYA tıklayınız.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.