Sen Şarkılarını Söyle
Dram, Müzikal, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Sen Şarkılarını Söyle, Inside Llewyn Davis

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Sen Şarkılarını Söyle1960’lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk’un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşımaktadır. ( Kaynak: www.sinemalar.com )

Dave Van Ronk kimdir?

Dave Van Ronk ( 30 Haziran 1936, Brooklyn, New York – Şubat 2002, New York ), ABD’li gitarist, şarkıcı, söz yazarı ve 1960’lardaki halk ve blues müziği yeniden canlanmalarının en önde gelen şahsiyetlerdendir. Bob Dylan, Joni Mitchell ile bir sürü diğer müzisyen Van Ronk’u destekleyen müzisyenlerin arasındadır.

Brooklyn doğumlu Van Ronk, Queens’deki 15 yaşında iken bıraktığı lisede okudu. 1949’da bir barbershop dörtlüsünün üyesi olarak performans yaptı. 1950’lerin başlangıcında deniz ticaret filosu üyesi oldu.

1956’da Van Ronk profesyonel müzisyen olarak meydana çıktı. Kendi hayatının çoğunu New York’taki sanatçı mahallesi Greenwich Village’de geçirdi.

En çok caz ile blues müziği Van Ronk’un ilgisini çekti; neticede en çok blues müziği ile ilgilendi. Şarkıları Furry Lewis ile Mississippi John Hurt gibi blues efsanelerinden esinlendi.

Şubat 2002’de New York’ta bir hastanede kalın bağırsak kanseri için ameliyat sonrası tedavi geçirir iken kardiyopulmoner yetmezliğinden ölmeden aylar önce en son konserini vermişti. 2004’te Van Ronk’un onuruna Greenwich Village’de bir caddeye onun ismi verildi. 2005’te The Mayor Of MacDougal Street isimli biyografisi yayımlanmıştı.

Benim Puanım: 5 / 10

IMDB Puanı: 7,8 / 10

Vizyon Tarihi: 17 Ocak 2014

Yapımı: 2013 – ABD

Tür: Dram, Müzikal

Süre: 105 Dak.

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, Ethan Phillips, John Goodman

Senaryo: Joel Coen, Ethan Coen

Yapımcı: Joel Coen, Ethan Coen

Paylaş; başkaları da faydalansın!

3 thoughts on “Sen Şarkılarını Söyle, Inside Llewyn Davis

  1. I just want to say I’m very new to blogs and certainly liked you’re blog site. Likely I’m planning to bookmark your site . You actually have exceptional posts. Bless you for revealing your web-site.

  2. I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this information for my mission.

  3. Enjoyed looking through this, very good stuff, regards . “Nothing happens to any thing which that thing is not made by nature to bear.” by Marcus Aurelius Antoninus.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.