Kürk Mantolu Madonna ön kapak
Kitap, Son Yazılar

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Kürk Mantolu Madonna ön kapakKabuğundan sıyrılıp kendi hayatına yeni bir yön vermeye çalışan pısırık bir delikanlı memleketinden ve ailesinin yanından ayrılır. Gittiği yerde daha portresini görür görmez sanki yıllardır tanıyormuş gibi hissedip yabacısılamadığı kürk manto giymiş kadının izini sürmeye başlar. Delikanlı kadını, bıkmadan bekleyişler ve tesadüf olamayacak kadar imkânsız bir karşılaşma neticesinde bulur, tanışır, birlikte olur, yaşar…

Kürk mantolu kadın delikanlının pısırık hayatına cesaret tohumları ekmiştir.

Kadın artık delikanlımızın kadınıdır.

Delikanlı istemeye istemeye elim bir olay neticesinde bazı işleri halletmek için memleketine geri dönmek zorunda kalır, kadına sen benimsin sözü verir. Fakat kürk mantolu kadının kendi hayatına kattığı müthiş değerlere rağmen, gittiği memleketinde sahip olduğu kimliğinden sıyrılamayarak yine kendi iç karanlık zindanına geri döner ve hesaba katmadığı zaman delikanlıyı ömür boyu kendi iç dünyasında ağırlaştırılmış hapse mahkûm eder.

Sabahattin Ali, YAZMIŞ yaw!

Kürk Mantolu Madonna arka kapak

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.