son durak poster
Dram, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Son Durak, Fruitvale Station

Paylaş; başkaları da faydalansın!

son durak posterYorum: Asker ya da polis hangi rütbeden olursa olsun kolluk kuvveti mensuplarının amacı, vazifesinde bulundukları ülkenin insanlarının güvenliğini sağlamaktır. Bu işi yaparken de karşısındaki insana karşı hiçbir ayrım gözetmemesi adaletin getirmiş olduğu zorunluluktur.

Karşısındaki insana, o kim olursa olsun, burada bahsettiğim kim; teninin rengi, benimsediği inanç sistemi, atalarından kalma ırkı, tuttuğu takım, taraftarı bulunduğu siyasi parti, üyesi olduğu dernekler vs. vs. vs. kendi kişiliğinden kaynaklanan elbisesini çıkararak çırılçıplak yani ön yargısız, yani kendi tarafından sıyrılarak eşit mesafede duruşunu devam ettirmelidir.

Kolluk kuvvetleri her hangi bir zümrenin veya iktidarın mahiyetinde, zümrenin veya iktidarın çıkarlarını koruyan köpekler değildir aksine görevini ifa ettiği ülkenin tüm insanlarının güvenliğini sağlamak, çıkarlarını koruyan düşünebilen, empati kurabilen insanlardır.

Ülkemizde yakın tarihlerde bir sürü kere örneğini gördüğümüz, dozunu aşan kuduz köpek gibi önüne çıkan karşıt birine saldıran kolluk kuvveti müdahalelerinin kaç ailenin ocağına ateş düşürdüğünü bizzat yaşadık.

Gerçek bir olaydan esinlenerek başarılı bir şekilde beyaz perdeye aktarılmış bu filmi, yukarıdaki özet geçtiğim türden bir olay sanki sizin ve/veya sevdiğinizin başından geçiyormuş gerçekliğinde hissederek izleyeceksiniz.


Fruitvale Station (2013) Trailer paylaşan: Afro-Style-Communication

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,5 / 10

Vizyon Tarihi: 01 Kasım 2013

Yapımı: 2013 – ABD

Tür: Dram

Süre: 90 Dak.

Yönetmen: Ryan Coogler

Oyuncular: Chad Michael Murray, Kevin Durand, Octavia Spencer, Melonie Diaz, Michael B. Jordan

Senaryo: Ryan Coogler

Yapımcı: Michael P. Shawver,  Claudia Castello

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.