sosyal medya
Günlük, Son Yazılar

Sosyal Medya, Başbakan, Eğrinin Doğrusu

Paylaş; başkaları da faydalansın!

sosyal medya

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan dünyanın en sosyal lideri seçildi.

Başbakan yaptığı basın açıklamasında tüm dünyaya verdikleri bu ödül için teşekkür etti ve twitter, youtube, facebook gibi siteleri neden yasaklattığını açıkladı. Lanet olası twitter, youtube, facebook ve bunlar gibi olanların hepsi insan ilişkilerini öldürüyor. İnsanlar bunlar ve bunlar gibi lanet programlar yüzünden bir birleri ile olan arkadaşlık ve aile bağlarını koparıyorlar.

Eskiden öyle miydi?

Biz arkadaşlarla kahvede buluşur okey oynardık; okeyde takım arkadaşımızla işaretleşmelerimiz vardı, okeye dönüyorum, çifte gidiyorum, tek taşa bitireceğim falan… Hele bir de okey yaptığımızda ya da çifte bitirdiğimizde taşı sertçe şöyle büyük bir zevkle masaya vururduk! Yok, şimdi yok.

Tavla atardık mesela, kazanmak için yeri gelir zar tutardık ya da karşımızdakine gelen zarlara içerler zar tutuyorsun sen derdik ve zar tutulmasın diye fincan kullanırdık… Yancılarımız olurdu, çaydan, oraletten, tosttan falan nasiplenenler hani.

Baklavasına ve kolasına sınıflar arasında, mahalleler arasında maçlar yapardık.

Sevdiğimiz kıza kendimizi açabilmek için günler aylar geçerdi, mesela ben; kolay olmadı Emine hanımı evlendirmeye kandırmam. Bayağı peşinden koşturmuştu beni, gizlice parklarda, kafelerde az mı oturduk, facebookta ki gibi bir birimizi dürtmüyorduk, ya da whatsapp diyemiyorduk, telefon bile öyle her evde yoktu ve çaldı mı gürültüsünden maazallah bütün ev ayağa kalkardı. utana sıkıla yapardık bazı şeyleri!

Şimdi ne yapıyorlar; her şeyi internet denen şeytan icadında yapıyorlar, bir de birlerinin yüzlerini görmüyorlar ya, bazen beki de tanınmamak için farklı farklı isimlerle giriyorlar ve atıp tutuyorlar, kendisini bir tanıyor dersin aman üfff Allah sanki dünyayı onun için yaratmış, bir birleri ile başka bir şeyin değilde küfrün yarışlarına giriyorlar…

Bakıyorsun çocuk anne babası ile geçirmekten daha fazla zamanı twitterda, facebookta, youtubda geçiriyor, annesi babası çağırıyor sofraya yemek yemeye; çocuk twitterdan aç değilim ben diye twit atıyor, ya da facebook ta aç değilim diye durumunu güncelliyor.

Bulmuş ne idüğü belirsiz bir on line kimlikli sanal arkadaş ailesi ile tanıştırmak yerine facebookta ilişki durumunu ilişkisi var yapıyor, ne arkadaş ne aile hiçbir anlayışı kalmamış. Benim de oğlum kızım var; Bilal’e bak Sümeyye’ye bak hepsi yanımda diğerleri gibi mi hayır.

Ben Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı olarak bunlara dur demem lazım diye düşündüm, herkes gitsin arkadaşı ailesi ile kafede, parkta falan buluşsun, piknik yapsınlar. Arkadaşlar yan yana oturuyorlar bir birlerinin, yine de bir birlerine mesaj gönderiyorlar, dürtüyorlar telefonlar dırt dırt dırt ötüyor sürekli. Hem bu kadar radyasyon halkımın sağlığına zarar diye düşündüm.

Ben evde Emine ile Bilal ile Sümeyye ile mutlu bir aile hayatı yaşarken diğerleri de niye benim gibi aile hayatı yaşamasınlar diye düşündüm ve yasakladım. Yoksa ses kasetlerimle, söylediklerimle, diğer kasetlerimle falan hiçbir alakası yok. Sesim güzel, güzelde konuşurum Allah vergisi yeteneğimde var kim yayınlıyorsa yayınlasın ben kendimden eminim.

Yoksa benim Twittırla Youtube ile bir ilgim yok. Facebooku da kapattıracağım, diğerlerini de! Herkes sanal değil gerçek sosyalizmi yaşasın.

İNTERNETİ

SOSYAL MEDYAYI AMACINA UYGUN;

DOĞRU BİLGİYE KOLAY, HIZLI PAYLAŞIM ARACI OLARAK KULLANALIM,

DOĞRU BİLGİYİ KOLAY, HIZLI ULAŞIM ARACI OLARAK KULLANALIM.

KİMSENİN ÖZELİNE MÜDAHALE ETMEYELİM ÇÜNKÜ BİZDE ÖZELİZ!

EMPATİ KURALIM;

YA BİZİM BAŞIMIZA GELSEYDİ?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Sosyal Medya, Başbakan, Eğrinin Doğrusu

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.