survivor türkiye
Kişisel Gelişim, Son Yazılar

Survivor Yarışması ve Takım Çalışması

Paylaş; başkaları da faydalansın!

survivor türkiyeTelevizyon ile pek haşır neşir olduğum söylenemez. Ne öyle haber programı izlerim, ne magazin, ne eğlence programına takılı kalırım, ne de tartışma programlarına, ne takip ettiğim dizi vardır, ne de… Yani öyle muhatap değilim televizyon ile! Öyle bana bir şey katmayan programları zaman kaybı olarak görüyorum. Ama Survivor adında yarışmaya takıldım, hem yarışmayı izlerken transa geçmenize de gerek yok, yarışmayı izlerken diğer taraftan başka bir işi de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Reklam gibi oldu ama ben bu yazıyı niye yazıyordum ımmmmmmmmmmmm hatırladım.

Bu yarışma da; bir birini normal hayatta, ünlüler ekibindeki insanları ününden dolayı tanımanın dışında, tanımayan insanların, bir araya gelerek nasıl ekip gibi mücadele etmeye çalıştıklarını, bir birlerini tanıdıkça ve ekibin bir bireyi olarak kendisini özümsedikçe, kendi bireysel yeteneğinin ekibe katkısı ile ekibin başarına nasıl yardımcı olacağını izleyeceksiniz. Ekip olmanın aşamalarını izleyeceksiniz.

Bir zincirin kuvvetinin zayıf halkası kadar olduğunun farkına varacaksınız. Ekip bir arada iken nasıl başarıya ulaşır bunu izlerken, dedikodunun ekibi ne kadar yıprattığını göreceksiniz. Survivor’da Bir kişinin ekibe verebileceği zararın şiddetin ölçümünü kendi kendinize yapabilirsiniz, bir liderin de ekibe ne kadar fayda sağlayacağını izleyebilirsiniz. Egosunu yönetmeyi öğrenenlerin, egolarına esir olanlardan daha başarılı olduklarına şahit olacaksınız.

Eğer Survivor’ı sadece eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayan bir yarışma gözü ile değil de ( ki bu zaten zamanınızı çöpe atmak olur ) kişisel gelişim videosu izliyormuş gibi izlerseniz; iş hayatınıza müthiş katkısı olacağını düşünüyorum.

Bir ekibiniz varsa liderlik özelliklerinizi Survivor ile pekiştirebilirsiniz, ekibinizi yönetirken yaptığınız şahsi hatalarınızı görebilir, bunları düzelterek ekibiniz ile başarıyı yakalayabilir ya da ekibiniz ile birlikte daha da başarılı olabilirsiniz.

Bir ekibin üyesiyseniz Survivor ile bireysel olarak kendi yeteneklerinizin ekibiniz için ne kadar önemli olduğunu yani kendinizin yani bir kişinin bile ekip için ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Muhakkak bir yeteneğe sahipsiniz, sahip olduğunuz yeteneğinizi ortaya çıkarıp ya da yeteneğinizi daha da ön plana çıkarıp ekibinizin başarısı için mücadele ederek ekibiniz ile başarıyı yakalayabilir ya da ekibiniz ile birlikte daha da başarılı olabilirsiniz.

Kimse her şeyi tecrübe edecek bir ömre sahip değildir. Hal böyleyken insan başkalarının tecrübelerinden de faydalanmalı, zamanını çöpe atmamalı, kendisini hem bu dünyada hem de öbür tarafta iyi bir yer sahibi olabilmek için öğretici şeyler ile meşgul olmalıdır.

İyi ömürler.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.