ejderhanı nasıl eğitirsin 2
Animasyon, Macera, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2

Paylaş; başkaları da faydalansın!

ejderhanı nasıl eğitirsin 2Yorum: Daha öncesinde hiç böyle bir şey ile karşılaşmayı, böyle bir şeyi yaşamayı hiç düşünmemiştin yani başına gelen bu sana göre sadece bir tesadüften ibaretti. Ama içindeki bazı seslerde sana bunun tesadüfün çok uzağında bir şey olduğunu söylüyordu, bu senin kaderin diye haykırıyordu. Sende bu güzel şeyin rastlantısal olamayacağını düşündün ve içindeki sesi dinledin, bu şeye sahiplendin, bu şey ile bütünleştin, çünkü bu şey seni tamamlıyordu ve sende onun tamamlayıcısıydın. Artık ayrı kalmak olanaksızdı. Ayrı kalmayı bırakın ayrı kalma düşüncesi bile olanak dışıydı.

Her şeyin sonsuza kadar güzel gideceği düşüncesi saçmalıktan ibarettir. Çünkü  bir gün içerisinde bile en beyaz gündüzden en karanlık geceye kadar 24 saatlik bir yolculuk vardır. Kötü günler de geçirilecektir, kötü günler yaşanmak zorundadır çünkü iyi günler rehavete sebep olur, uyuşukluk yapar, gelecekte olabilecekler için önlem alınmamasına sebebiyet verir. Kötü günlerde de eğer bu yaşadığım kötü şeyler benim kaderim deyip, bütünlükten ayrılmayıp, birlikte yaşanılıp, kötü şeylerin öğretici dersleri öğrenilip atlatıldığında geleceğin daha da güzel hediyeler sunacağından emin olunabilinir.

Tedbirli iyilik her zaman, dozu ne kadar yüksek olursa olsun kötülüklere karşı zafer kazanır.

Tedbirli yada tedbirsiz her türlü kötülükte her zaman, iyiliğe karşı mağlup olmaya mahkumdur.

Yani iyilik galip gelse de her zaman, tedbirli iyiliğin galibiyet yolunda kaybettirdikleri tedbirsiz iyiliğe göre daha azdır.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 8,6 / 10

Vizyon Tarihi: 20 Haziran 2014

Yapımı: 2014 – ABD

Tür: Animasyon, 3 Boyutlu, Macera

Süre: 105 Dak.

Yönetmen: Dean DeBlois

Seslendirenler: Gerard Butler, Cate Blanchett, Djimon Hounsou, Jonah Hill, Jay Baruchel

Senaryo: Dean DeBlois

Yapımcı: Chris Sanders, Bonnie Arnold

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.