baskı
Gerilim, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Saplantı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

baskıYorum: Orijinal adı Crush olan Türkçe’ye ise Baskı olarak çevrilen filmi izleyince, filmin içeriğine en uygun başlığın Saplantı olması gerektiğini düşünüyorum.

Sevmiyor işte seni sevmiyor, gözü bile görmüyor seni, seni kaile bile almıyor, onun hayatında ufacık dahi olsa bir yerin yok, o düşünürken düşüncelerinde ufacık bir an bile senin için zaman ayırmıyor, yani senin varlığından haberi bile yok, yani sadece sen bazı hisler besliyorsun ona karşı, yani platonik aşıksın arkadaşım sen platonik aşık, yani tek taraflı seviyorsun sen, yani sevdiğini zannediyorsun, ona karşı saplantı içerisindesin, çünkü onu okuduğun kitaptaki, izlediğin filmdeki bir karakter ile bağdaştırıyorsun, ama senin onun karşısına çıkmaya dahi cesaretin yok, çünkü kendine güvenmiyorsun, çünkü hayalet olmayı seviyorsun, çünkü huylarının sevilmeyeceğini biliyorsun, çünkü sen kendini sevmiyorsun, onun sadece senin olmasını istiyorsun fakat sende onun seni sahipleneceği hiç bir şey yok.

Ne yapacaksın peki ellerinden ayaklarından kelepçeleyip kaçmasın diye zindanında mı hapsedeceksin?

Sen platonik tek taraflı sevginle sevgilisi değil de gardiyanı mı olacaksın?

O’nu sevgili değil de köle olarak kabul edebilecek misin?

Sana sevgi kelimelerinden sevgi cümleleri değil de nefret kelimelerinden nefret cümleleri ile hitap edecek de sen bunları iltifat olarak mı kabul edeceksin?

Ne kadarını sahiplenebileceksin?

Ne kadar süre katlanabileceksin?

Sana bir adım bile yaklaşmıyor, ama sen boş bir kıskançlığın içerisinde onun yanına yaklaşan dişi sineği, onun üzerine konmasın diye ezip leşini mi çıkaracaksın?

Yani sen Havva’sında o senin Adem’in mi olacak?

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 5,7 / 10

Yapımı: 2013 – ABD, Belçika

Tür: Gerilim

Süre: 95 Dak.

Yönetmen: Malik Bader

Oyuncular: Lucas Till, Crystal Reed, Leigh Whannell, Sarah Bolger, Michael Landes

Senaryo: WGA, Sonny Mallhi

Yapımcı: Trevor Macy, Marc D. Evans

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.