lucy film poster
Aksiyon, Gerilim, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Lucy

Paylaş; başkaları da faydalansın!

lucy film posterYorum: Beyin üzerine 20 yıldır araştırmalar yapan bir profesörü canlandıran Morgan FREEMAN, insanoğlu olarak beynimizin sadece%10’unu kullanıyoruz diyor.

Biz insanlar; hepimiz Allah’ın kendi ruhundan üflediği canlılarız; yani içimizde büyük bir yaratıcı potansiyel var fakat bu potansiyelin sadece %10u gibi bir kısmını kullanarak yaşamımızı sürdürüyoruz.

Burada ya biz kendi potansiyelimizin ortaya çıkmasına engel oluyoruz, ya da çevremizdeki büyük dediğimiz insanların bizim için iyi olacağını düşündükleri ve bu doğrultuda seçtikleri yollardan sahip olduğumuz potansiyelin çok altında bir seviyede yürüyoruz.

Halbuki dünyanın en geniş kapasiteli Full HD kayıt yapabilen hard diskine sahibiz; rüyalarımızda daha önce hiç görmediğimiz, bilmediğimiz yerlere yolculuk ediyoruz, hiç tanımadığımız insanlarla karşılaşıyoruz, normal hayatta hiç yapamadığımız – mesleğimiz olmayan işleri işin ustasıymışçasına layıkıyla yapıyoruz, savaşlara giriyoruz, yüzme bilmediğimiz halde denizin dibine iniyoruz, yabancı dil bilmediğimiz halde o dilden anlıyoruz ve konuşuyoruz… ve bunları gözlerimiz kapalıyken tüm vücudumuzda sanki yaşıyormuş gibi hissediyoruz! Uyanınca bana ne oldu be dediğiniz, çevrenize tuhaf tuhaf baktığınız anlar olmadı mı hiç? … Bu bile beynimizin ne kadar gizemli olduğunu bize hatırlatıyor.

Morgan FREEMAN beyin ile ilgili sunumunu anlatırken diğer taraftan da gönlünce istediğini yapan bir kızı canlandıran Scarlett Johansson tesadüfen C.P.H.4 adlı maddeye maruz kalıyor.

C.P.H.4; ceninin gelişimi için hamileliğin 6. haftasından sonra, bebeğin özellikle kas gelişimi için annenin vücudu tarafından üretilen ve atom bombası olarak bilinen moleküldür.

Ve C.P.H.4’ün etkisi ile Scarlett Johansson beyninin sınırlarını aşarak Morgan FREEMAN’ın sunumuna; eğer %10’un üzerine çıkar isek; %de bilmem kaçta kendimizin ne yapabileceğini keşfederiz, %de bilmem kaçta diğer insanlar üzerine nasıl etkiler yapabileceğini keşfederiz, %bilmem kaçta maddeye hükmederiz… izleyicilerden gelen ve izleyicilerden birinin; eğer beynimizin %100ünü kullanırsak ne yapabiliriz gibi sorulara da? harika görsel cevaplar katmaktadır.

Film ayrıca; iyi ve etkili bir sunum nasıl hazırlanır diye kafanızda soru işaretleri varsa bu konu hakkında da harika bir ilham kaynağı olacağı kanaatindeyim.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,6 / 10

Vizyon Tarihi: 08 Ağustos 2014

Yapımı: 2014 – ABD, Fransa

Tür: Aksiyon, Gerilim

Süre: 90 Dak.

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Morgan Freeman, Scarlett Johansson, Min-sik Choi, Analeigh Tipton, Mason Lee

Senaryo: Luc Besson

Yapımcı: Luc Besson , Christopher Lambert

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.