cadılar bayramı 1, 1978
Korku, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Cadılar Bayramı, John Carpenter

Paylaş; başkaları da faydalansın!

cadılar bayramı 1, 1978Yorum:  Michael Myers; O daha çocuk, ablasına deliler gibi bağlı ama ablasının onunla bununla yiyişmesi hiç hoşuna gitmiyor…

Bir cadılar bayramı günü, büyükler evlerde yok; maskeli balodalar, evde ablasının erkek arkadaşıyla yiyişirken çıkardığı zevk çığlıkları kafasında zonkluyor…

Mutfakta bıçaklardan en büyüğünü eline alıyor, ruhsuz bir maske takarak ablasının odasına yavaş yavaş, kendisini fark ettirmeden giriyor ve saplıyor bıçağını hunharca ablasına, defalarca, defalarca… Ablasının katili oluyor.

Ruh hastalıkları hastanesinde tedavi altına alınıyor ama doktorunun tabiri ile yaptığından hiçbir zaman pişmanlık duymamış birisi ve yıllarca daha büyük bir cinayetler serisinin planlarını yapmakla zamanını geçirmiş acıma duygusundan yoksun, yaptığını hak gören sakin bir canavar.

15 yıl sonra; yine bir cadılar bayramı günü yaklaşıyor ve firar ediyor hastaneden.

Kendi ilk cinayeti işlediği yere, ilk cinayetini işlediği evine geri dönüyor kimseden habersiz.

Ve cadılar bayramı günü işliyor yine yiyişen, düzüşen insanları ilk cinayetinde kullandığı gibi büyük bir bıçak ile ruhsuz maskesinin arkasından!

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,9 / 10

Vizyon Tarihi: 25 Ekim 1978

Yapımı: 1978 – ABD

Tür: Korku

Süre: 101 Dak.

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence, Nancy Kyes, Tony Moran, Pamela Jayne Soles

Senaryo: John Carpenter, Debra Hill

Yapımcı: John Carpenter

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.