Türk çayı
Bilgi Havuzu, Son Yazılar

Türk Çayının Sağlık Üzerine Faydalarını Biliyormusunuz?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bana derler Türk çayı;

Türk çayı

Beni kahvaltınızın yanında veya muhabbet ederken ya da keyif almak için içiyorsunuz, peki sağlığınıza da bir sürü faydamın olduğunu biliyor musunuz?

Kendimi övmeyi sevmem ama sağlığınız üzerine olan faydalarımı anlatmadan da duramayacağım.

Diş sağlığınızı korurum;

diş sağlığı

Vücudum doğal olarak florür içerdiği için, diş minesini kuvvetlendiririm ve ağzınızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunun azalmasına yardımcı olurum.

Böylece diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlarım.

Kalp ve damar sertliğini önlerim;

sağlıklı kalp

Vücudumda bulunan kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı özelliği vardır ve bunun sayesinde damar sertliğine maruz kalma olasılığınızı azaltırım. Ayrıca, kolesterolün hakkından gelirim ve kan pıhtılarının oluşmasını engellerim.

Şeker körlüğünü önlerim;

göz sağlığı

Ben, Türk çayı; damar oluşumu gerektiren, kanser ve şekere bağlı körlük gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde yarar sağlarım.

Tansiyonu düşürürüm;

tansiyon

Abartılı değil, belirli ölçülerde ve düzenli olarak benden yararlandığınızda eğer yüksek tansiyonunuz varsa tansiyonunuzun düşmesini sağlarım.

Konsantrasyonunuzu arttırırım;

konsantrasyon

Vücudumdaki kafein sayesinde, konsantrasyonunuzu artırırım, sizi uyanık tutarım ve daha işlerinizde isabetli olmanızı sağlarım ayrıca tat ve koku alma duyularınızı da önemli oranda güçlendiririm.

Dinlenmenizi sağlarım;

dinlenme

Vücudumdaki kafein nedeniyle üzerinize afiyet dinlendirici bir özelliğim vardır.

Ayrıca sahip olduğum özel teanin maddesi ile beyninizin alfa dalgaları yaymasını teşvik ederim. Bu dalgalar sizi uyuşukluk yapmadan dinlendirmektedir. Ve ayrıca ders çalışırken, kitap okurken verimliliğinizi artırır.

Bağışıklık sisteminizi güçlendiririm;

bağışıklık

Her gün beş fincan benden içenlerin vücudunun hastalıklara karşı dirençli hale geldiği görülmektedir.

Yapılan araştırmalarda beni sevenlerin ve içenlerin bedeninin hastalıklarla savaşan kimyasalları daha fazla ürettiği görülmüştür.

Vücudunuzdaki zararlı maddeleri yok ederim.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.