belle et sebastien poster
Macera, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Güzel ve Sebastiyan

Paylaş; başkaları da faydalansın!

belle et sebastien posterYorum: Hayvanlar ile hayata daha yeni gelmiş çocuklar arasındaki en büyük benzerlik ikisinin de düşünceleri ile değil de iç güdüleri ile hareket etmeleridir. Adı malum popüler video kanallarında en çok izlenen eğlence videolarının başrolünde genelde hayvanlar ile çocuklar yer almaktadır.

Ayı, yaban domuzu, çakal, tilki, kurt… bunlar ve bunlar gibi hayvanlar vahşidir. Bunlardan uzak durulması gerekmektedir! Ama biz onlardan uzak durabilmişmiyiz de kendimizin çevresinde onları istemiyoruz.

Yaşadığımız, kendimize mesken tuttuğumuz yerde daha öncesinde hiçbir canlı yaşamıyordu deyip tek başına hak iddia etmek sadece bilgisiz birisi tarafından söylenebilir. Oralar daha önce bu vahşi sıfatı yapıştırdığımız hayvanların barınma ve yiyecek bulma mekanlarıydı. Biz oraları kendimize mal ettik. Ağaçlar keserek barınaklar inşa ettik çevrelerini çitle çevirdik. Çitle çevirdiğimiz alanın dışında uzak bir mesafede bile bulunan hayvanları tehlike görüp yok etmeye giriştik. Ormanlık alandaki meyveler asıl onlara aitti ama biz nasiplendik. Orman onlara barınaktı, ormanları harabeye çevirdik. Onlara kuru çalılar ve yapraklar bıraktık. Halbuki onlardı buraların sahipleri.

Aç kaldılar, yavruları aç kaldı… insanların bölgesine dadandılar ama istedikleri sadece karınlarını doyurabilmekti. İnsan aç kalınca ne yapardı? Hem hayvan sadece karnını doyurabilmek için bir şeyler isterken, insanoğlu ihtiyacının çok çok fazlasını elde etmenin peşinde değil mi!

Çocuklarına da aşılamaya başladı büyükler; vahşi yaftası vurdukları hayvanların yaşamaması gerektiğini. Ama bazı çocuklar kendileri denediler; vahşilikle yaftalanan hayvanların gerçekte büyüklerinin dediği gibi olup olmadıklarını; evet vahşi olanlar vardı içlerinde ama karşısındakini tehdit unsuru olarak sezinlediklerinde karşı atağa geçiyorlardı (size doğru silahla yaklaşan birini düşünün ne hissedersiniz?) diğer zamanlarda ise onların da kendilerine ait bir dünya ve yaşayış tarzları vardı.

Diğer hayvanlar bizden bir yönde şanslılar; onlar sadece bulundukları zamanı yaşadıkları için günlerini dolu dolu geçirirken biz insanoğlu birde geleceği hesap ettiğimiz için hayatın hengamesinde kaybolup gitmekteyiz.

Belle ve Sebastiyan, kirlenmemiş duygulara sahip bir çocuk ile her kesin tehdit olarak gördüğü bir köpeğin dostluk hikayesini anlatıyor.

Keyifli seyirler…

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB: 6,7 / 10

Yapımı: 2013 – Fransa

Tür: Macera

Süre: 104 Dak.

Yönetmen: Nicolas Vanier

Oyuncular: Tchéky Karyo, Andreas Pietschmann, Dimitri Storoge

Senaryo: Nicolas Vanier, Juliette Sales

Diğer Adı: Belle ve Sebastiyan

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.