telefon dolandırıcılığı
Son Yazılar, Uyarı

Telefon Soyguncularından Yeni Yöntem

Paylaş; başkaları da faydalansın!

telefon dolandırıcılığı

Cep telefonunuz çalar; ekranınıza bakarsınız ekranınızda kurumsal şirketlere verilen 0 850’li bir numara yazıyor.

Telefonu açarsınız, karşıdaki konuşmaya başlar:

“X Bankası’nın Kredi Kartları Sigorta Bölümü’nden arıyorum, (sizin isminizi söyler) xxx ile mi görüşüyorum?”

“Evet, buyrun benim” dersiniz.

“Biliyorsunuz, sigortalı kredi kartı müşterimiz olduğunuz için bankamız sizden her ay özel sağlık sigortası payı kesiyor. Dört yıldır sizden prim tahsilatı yapılmasına rağmen bu sağlık sigortasını hiç kullanmadığınız için yasa gereği kesilen parayı hesabınıza iade işlemini yapacağız.”

Banka, bilmem kaç lira iade edecekmiş! (TUHAF)

Banka kayıtlarındaki cep telefon numaranızı, ev adresinizi, kredi kartınızın ilk ve son dört hanesini söyleyen kişi, ardından kartınızın son kullanma tarihini ve kredi kartınızın arka yüzündeki üç haneli güvenlik numarasını sorar.

SORMAMASI GEREKİR!

Burada uyanış kapısı size ardına kadar açılıyor. Çünkü hiç bir banka size kredi kartınızla ilgili özel bilgiler sormaz, çünkü bilir! Bunlar online alışverişlerde kullanılan bilgilerdir.

Nereden bileyim beni bankadan arayıp aramadığınızı? deyin… yanıtı şu olacaktır;

“Kurumsal numaramızın görünüyor olması lazım ekranınızda. İsterseniz o numaradan arayabilirsiniz beni. İsmim yyy. Dahili numaram da 4506.”

Telefonu kapatır kapatmaz sizi aradığı numarayı çevirin ki “kapı duvar”! olduğunu göreceksiniz.

Bankanızı aradığınızda karşınıza çıkan görevli size özetle size şunu söyleyecektir:

“Maalesef banka bilgilerine bir şekilde ulaşan çeteler var. Ancak ellerindeki bilgiler, hesaplardan para çekmek için yeterli değil. Kart sahiplerini arayıp, o eksik bilgileri ele geçirmek için önce ellerindeki bilgileri söyleyip, güven telkin ediyorlar. O bilgileri alınca da hemen harekete geçip, hesaptan istedikleri çekimi yapıyorlar.”

Ne olur ne olmaz diye kredi kartlarınızı iptal ettirin.

Sinekten yağ çıkarmakta üstlerine olmayan bankacılar durup dururken para iade etmezler.

O yüzden bu tuzağa düşmeyin!

Aman dikkat!

Siz siz olun, ekranda görünen numaraya inanmayın ve bu sahtekarların tuzağına düşmeyin.

Bu türden dolandırıcılıkların nasıl yapıldığını tüm detayları ile gözler önüne seren kimlik hırsızı isimli eğlenceli filmi izlemenizi tavsiye ederim. Film hakkındaki yorumumu https://www.omurokur.com/2013/08/kimlik-hirsizi/ adresinden okuyabilirsiniz…

kimlik hırsızı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Telefon Soyguncularından Yeni Yöntem

  1. I simply want to tell you that I am just beginner to blogging and site-building and certainly savored you’re website. Likely I’m likely to bookmark your blog post . You certainly come with wonderful articles. Kudos for sharing with us your webpage.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.