umudunu kaybetme poster
Aile, Biyografi, Dram, Kişisel Gelişim, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Umudunu Kaybetme, Chris Gardner Gerçek mi?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

umudunu kaybetme posterYorum: Üzerine gerçek bir hikayeden ilham alınmıştır notu düşülen Umudunu Kaybetme filmindeki, yaşantısından ilham alındığı söylenen Chris Gardner gerçekten yaşayan bir insandır. (Chris Gardner hakkındaki bilgilere kendi sitesinden http://www.chrisgardnermedia.com/ ulaşabilirsiniz.)

Chris Gardner’ın biyografisini incelediğinizde bu filmde Chris Gardner’ın yaşantısının sadece çok küçük bir kısmından bahsedildiği göreceksiniz.

Başkalarına göre şanssız sayılabilecek bir ortamda dünyaya gelen ve büyümeye çalışan Chris Gardner, bu yaşantısından dersler çıkarıp hayallerinin peşine düşmüştür.

Chris Gardner, herkesin şanssız olarak gördüğü ortamda, kendi öz babasının yaptıkları başta olmak üzere insanların yaptığına şahit olduğu hataları yapmamayı kendisine birinci kural olarak belirlemiştir.

Yetiştiği ortam aslında Chris Gardner’a kendi ayakları üzerinde nasıl durulabileceğini öğretmiştir. Aşağıda oğluna vermiş olduğu nasihatten de bunu çok rahat anlayabiliriz.

“Bir daha kimsenin sana bir şey yapamayacağını söylemesine izin verme.

Benim bile.

Bir hayalin varsa onun peşini bırakmamalısın.

Birisi bir şeyi yapamıyorsa senin de yapamayacağını söylemek istiyordur.

Bir şeyi istiyorsan, peşini bırakma.

O kadar.”

Başka birisi sahip olduğu o kadar mal varlığına çalışarak ulaşabiliyorsa, ben neden sahip olamayayım ki düşüncesi her zaman onun için tetikleyici unsur olmuştur.

Ayrıca; Allah insanın rızkını kestiğinde canını da alır, ekmeğini taştan çıkarmak, çıkmadık candan umut kesilmez, beterin beteri var haline şükret gibi atasözlerimizde ve deyimlerimizde var olan bir durumdur da Chris Gadner’ın hayallerinin peşine düşürten bu inadı.

Çevremizde Chris Gardner’ın izleyeceğiniz durumunda olan bir sürü insan var; hayat mücadelesine hayallerinin peşine hayallerini gerçekleştirmek için mücadelesine engel tanımadan devam eden…

Hayatın hır gür şamatasında farkına varmıyoruz Chris Gardner’ın izleyeceğiniz durumundaki insanları; yanı başınızda, örneğin market alışverişinde cebindeki parayı sayıp fiyat etiketlerini toplayanlara hiç rastlamadınız mı, camekanda bir oyuncağa bakıp da cüzdanını çıkarıp içine bakıp suratını buruşturup gerisin geri cebine koyan bir adamı hiç görmediniz mi, çocuğu farklı farklı giyinirken kendisi sürekli aynı elbiseyi giyenler hiç dikkatinizi çekmedi mi, insanın içinde ne olduğuna değilde dışındaki elbisesine dikkat edenlerin dedikodularına rastlamadınız mı, tuzu kuru patronların karşısında el pençe divan durup görevlerini yerine getirip yine de ailesini nasıl geçindirecek diye düşünülmeden işe alınmayan işsiz veya kovulan çalışan bir tanıdığınızda mı yok…

Dünyaya gelmiş, kendisinin geçmişi, eğitim seviyesi, kariyeri hakkında kağıt üzerinde ne yazıyorsa yazsın her insan, hayallerini gerçekleştirebilmek için, eğer kendisinde bir umut ışığı görülüyor ise ikinci bir hakka sahip olmalıdır.

Toplumun her kesiminden her kesin mutlaka izlemesi gereken muhteşem bir film.

http://youtu.be/_xcZTtlGweQ

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,9 / 10

Vizyon Tarihi: 02 Mart 2007

Tür: Aile, Biyografi, Dram

Süre: 117 Dak.

Yönetmen: Gabriele Muccino

Oyuncular: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Dan Castellaneta, Mark Christopher Lawrence

Senaryo: Steve Conrad

Yapımcı: Will Smith, James Lassiter

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.