Demba BA
Günlük, Son Yazılar

Demba BA; Türkiye ve Müslümanlık

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Beşiktaş’ın Senegal’li futbolcusu Demba BA’nın aşağıda verdiği röportajından ders almamız lazım.

Demba BA

Müslümanlar Birbirine Sarılmalı

Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, Müslüman dünya güçleniyor. Müslüman olanların sayısı artıyor. Müslümanlarla ilgili bazı önyargılar var. Bazı insanlar, bazı gruplar Müslümanlara kötü gözle bakıyorlar. Bu yüzden Müslümanların birbirlerine sıkıca sarılmaları ve dinine sahip çıkmaları gerekiyor. Müslüman insanların dinimizin gerekliliklerini yerine getirmeleri gerekiyor. Ayrıca hiçbir korku ve endişe duymadan insanların bunu ifade edebilmeleri lazım, çok güzel bir şey.

Seneye Hacı Olacağım

Yakın arkadaşım Sow ile her yaz Mekke’ye gidiyoruz. Futbolun dışında, en güzel anılarımız bu yolculuklarda oluyor. Henüz Hacca gitmedim ama önümüzdeki sene başkandan izin isteyeceğim ve izin verirse hacı olacağım.

İnsanlar Neden Camiye Gitmiyor

İstanbul’un, Londra ve Paris’ten farkı, ezan okunduktan 5 dakika sonra, çok yakın bir yerde cami bulabiliyorsunuz. Ben oturduğum yerden namaz için çevremdeki camilere gidiyorum. Bu beni gerçekten çok mutlu ediyor. Ama beni en çok şaşırtan olay, bu kadar fazla Müslüman nüfusun olduğu bir yerde namaz vakitlerinde çok az kişinin camilere gidiyor olması.

Sütlaçtan Vazgeçemiyorum

Boş zamanlarımda ailemle beraber oluyorum. Avrupa yakasında boğazda bir restaurant var, sık sık oraya gidiyorum. Geldiğimde Türk yemeklerini çok sevdim ama kilo aldım. Şimdi mecburen dikkat ediyorum ve Senegal’den veya Cezayir’den getirdiğim yemekleri yiyorum. Türk yemeklerini kestim ama sütlaca dayanamıyorum, vazgeçemiyorum.

Ülkeme Yatırım Yapan Türkler Var

Yakın dönemde Senegal’e yatırım yapmış olan bazı Türkler var. Senegal’de ciddi işler yapıyorlar. Orada yardıma ihtiyaç duyan bazı kuruluşlar var. Yatırım yapan Türk iş adamlarına, oradaki konsolosumuza, bütün bu projelere yaptığı yardımlardan ötürü teşekkür ediyorum.

Ben yorum yapmıyorum. Sizlerden yorum bekliyorum.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.