belini tutan adam
Bilgi Havuzu, Son Yazılar, Uyarı

Ofis Çalışanları Oturuşunuza Dikkat Edin Yoksa…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

belini tutan adam

Arazide çalışan birisi, ofiste çalışan kişinin masasına imrenerek bakmakta ve “orada olmak için neler yapmazdım ki! ah kafa ah, bu kafam eskiden olacaktı ki” diye hayıflanmaktadır. Ama bir de masa başında çalışanlara bir sorun bakalım; arazide çalışanlara bakınca, kendilerini kafese kapatılmış kuş gibi hissetmekte midirler, yoksa hissetmemekte midirler? arazide çalışanların yerinde olmayı istemekte midirler, yoksa istememekte midirler?

Aşağıda Yeni Zelanda’da bulunan Chartered Society of Physiotherapists’in (CSP) yaptığı araştırmanın sonuçların okuduğunuzda masa başımı yoksa arazi işimi diye sorulunca cevabınızın değişeceğine eminim;

Masa başında çalışıp da kambur oturan kişide şu değişiklikler meydana gelir;

Eklemlerinde ve omurgasında ağrılar oluşur,

Libidosu azalır,

Sinirli bir ruhaniyete bürünür,

Depresyona girer,

Olumsuz kelimeleri daha fazla kullanır,

Kambur durmak karın bölgesini sıkıştırır ve bölgeye giden oksijen ve besinleri azaltır bu da sindirime zarar verir, uyuşukluğa ve tembelliğe yol açar,

Bunların haricinde, kambur durunca yüzeysel solunum meydana gelir. Bu olduğunda vücut kendisinin saldırı altında olduğunu düşünür ve stres başlar. Stres de enerji seviyesini düşürerek uykusuzluğa neden olur.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.