Aksiyon, Gizem, Macera, Polisiye, Politik, Sinema Felsefesi, Son Yazılar, Suç

Reaksiyon Dizisinin Amacı Nedir

Paylaş; başkaları da faydalansın!

reaksiyon poster

Reaksiyon dizisini izliyorum fakat dizi, vatandaşın çoğunluğu üzerinde korku etkisi yaratacak senaryoya, diyaloglara sahip hatta algıyı güçlendirebilmek içinde gündem ile de çok samimi bir ilişki içerisinde…

Tapeler, fotoğraflar, video kayıtları?

Örneğin dizinin ilk bölümünde zaten şuna benzer bir diyalog var ki; her şeyi özetliyor zaten; “devlette yükselmesi imkan dahilinde diye rapor edilen herkesin tüm zaafları bir bir dosyasına eklenir!” ne anlarsınız bu diyalogdan; devletin yönetici koltuğuna bileğinizin hakkı ile otursanız dahi sizi kendi çıkarları için kullanmak isteyecek birileri hep olacaktır.

Adam bıçaklamalar, pala ile saldırmalar, laga luga hareketler?

İnsanların sürü ile acımasızca öldürüldüğü sahneler, baş rol oyuncularının çevrede; ki burada kendi silah arkadaşları da buna dahil, bir sürü ölü varken sanki bunun normalmiş gibi hareket etmeleri izleyen zamane gençler üzerinde şiddete meyil edici etki yapabilir ve yerli yersiz dayılanabilirler.

Hatta bu dizi prime time denen; çocukların televizyon ekranı karşısında olduğu bir zamanda yayınlandığından çocukların gelişimine negatif etki edebilir.

Doğuda, Güneydoğuda yaşanan olaylarda devletin sükut davranışı, diğer yerlerde ise müsamaha göstermemesi?

Belli bir eğitim seviyesinin altında olan, kıt kanaat geçimini sağlayıp çocuğunun/çocuklarının eğitim alması için mücadele eden bir ebeveyn de bu diziyi izledikten sonra çocuğuna/çocuklarına nasihati “aman oğlum/kızım, görüyorsun ortalığın halini=kötü, kim ne yaparsa yapsın sen karışma, sen okulunu oku…” diyecektir. Yani kısaca ebeveyn çocuğuna üç maymunu oynamasını tavsiye edecektir!

Çeşitli operasyon adları ile kodese tıkılanlar?

Diyeceksiniz ki, sen yanlış düşünüyorsun, karşılarında cevval vatanseverler var bak bordo bereli Oğuz var özel harekâtçı Tekin var onlar nasılda çatışıyorlar ülkenin bekası için!

Vardır eminim vardır gerçek hayatta da, var ama dizide bak onlar içinde neler planlamışlar; birisini bacısı ile tehdit ediyorlar, diğerinin babasını öldürdüler… Bu izleyenlere karşı, “bana bakın fazla diklenmeyin, yoksa” diye tehdit savurmuyor mu sizce? Bence açık açık tehdit ediyor.

Kim yaptırıyor peki bu diziyi?

Özellikle gelişmiş olan ülkelerde, yönetim şekli sosyalizm ya da diktatörlük olan ülkelerde istihbarat birimleri tarafından yaygın olarak başvurulan bir yöntemdir bu.

Eskiden sanki devletten gizli bilgi çıkarılmış gibi kulaktan kulağa fiskos yapılırdı, sonra gazetelerde ısmarlama yazılar yazdırıldı, kitaplar bastırıldı… Bu gün ise ısmarlama diziler ve filmler yaptırılıyor…

Seçilmişler kendilerini haklı gösterme çabası içerisindeler!

Hak edenin değil de yakın çevrenin makamlara yerleştirildiği bizde bunları, yapılan her ne kadar kötü olursa olsun yapılanlar karşısında, halkın üç maymunu (görmedim duymadım bilmiyorum) oynamasını kimler istiyorsa onlar yaptırıyor.

Yani bu dizi ile oluşturulması istenen zihniyet şu: Padişahım çok yaşa, padişahım çok yaşa, padişahım çok yaşa….

Şak şak şak şak…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.