beyazlar içinde
Aksiyon, Dram, Politika, Sinema Felsefesi, Son Yazılar, Tarihi

Beyazlar İçinde

Paylaş; başkaları da faydalansın!

beyazlar içindeFiller tepişir karıncalar ezilir…

Dünya her şekilde her canlıya yeter ama birileri dünya nimetlerinin kendi payına düşen kısmından daha fazlasını elde etme uğraşısı içerisine girer ve diğerinin payını kendi nüfuzuna geçirmek için savaşa girişir.

Savaşa girişen bu kişiler genelde üzerilerinde olması gereken vasıflardan eser bulunmamasına rağmen bir şekilde ülke yönetimine getirilmiş egosu yüksek, kendi çıkarını ön planda tutan bencil insanlardır. Savaş kararını verir ama kendisi savaşın içerisinde bulunmaz çünkü liderdir ve her nereyi yönetiyorsa oranın geleceğini sağlamak bakımından yaşaması gerektiği düşüncesi içerisindedir. Savaşmak için gönderdiği savaşçı sayısı kadar savaşçıyı da kendisini koruması için yakınında muhafaza eder.

Savaşa girenler öyle bir doldurulmuşlardır ki; savaştıkları düşmanlarını yaşamaması gereken, fuzuli yaratılmış birer mikrop olarak görürler. Tek bir hedefleri vardır düşman sayılan karşı taraftan bir tane bile bırakmamak.

Peki savaşanlar savaşın sonunda ne alacaklardır?

Tenekeden şekil verilmiş şeref madalyası, üstün hizmet madalyası, tebrik, takdir belgesi…

Peki yönetici ne elde etmiştir?

Ooooooooo o… İtibar, zenginlik!

Ama savaş durumunun söz konusu olmadığı zaman dilimlerinde, savaş ortamında bir birlerini düşman olarak gören iki farklı insan topluluğu bir birleri ile nasıl bir münasebet içerisinde olurlardı?

Bu filmde 1940 yılında yaşanmış gerçek bir hayat hikayesi izleyeceksiniz; bir birleri ile silahlı mücadelede iken düştükleri uçaklardan sağ kurtulan 3 Alman pilot ile 2 İngiliz pilot’un Norveç’in zor kış şartlarında bir barakada bir birlerini tanıma ve hayatta kalmak için hep birlikte verdikleri zor mücadeleye tanık olacaksınız.

Yazının başında dediğim gibi; Filler tepişir karıncalar ezilir…

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,1 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,1 / 10

Yapımı: 2012 – Norveç, İsveç

Tür: Aksiyon, Dram, Tarih

Süre: 100 Dak.

Yönetmen: Daniel Voldheim

Oyuncular: Rupert Grint, Florian Lukas, Sondre Krogtoft Larsen, Stig Henrik Hoff, Kim Haugen

Senaryo: Dave Mango, Ole Meldgaard

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.