kardan adam
Günlük, Son Yazılar, Uyarı

Kardan Adam Yapmak Günah mı?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

kardan adam

Hz. Muhammed (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) hadisinde “kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz” buyurmuştur.

Bir tane imam da çıkmış demektedir ki; “İslam kardan adam yapmayı yasaklamıştır, onunla oynamak bile günahtır.”

Ben bir şey demiyorum size cevabı Hz. Ayşe veriyor; ‘Hz. Muhammed (s.a.v.)’ in yanında ( pamuktan yapılmış oyuncak ) bebeklerle oynardım. Benimle birlikte oynayan kız arkadaşlarım vardı Hz. Muhammed (s.a.v.) girdiğinde, utanır saklanırlardı. O da, onları bana gönderirdi.

Ben böyle imamları Avrupa’nın karanlık Ortaçağ’ındaki her şeyi yasaklayan sözde din bilginlerine benzetiyorum…

Elhamdülillah Müslüman diyen biri kulaktan duyduğu her şeyi papağan gibi tekrar etmez!

Elhamdülillah Müslüman diyen biri; Kuranı Kerim tefsirini anladığı lisandan okur, hadisleri okur, Hz. Muhammed’in hayatını bilir, dönemler arasını mukayese eder, idrak eder, hak ile batılı bir birinden ayırır… İdrak ederek öğrendiklerini başkalarına da anlatır, başkalarının da gerçek Müslüman olmasına hizmet eder.

İngilizce kuranı kerim ve islamiyet ile ilgili diyanet işleri tarafından ingilizce olarak hazırlanmış bilgilerden oluşan bir site kurdum. Sitenin adresi: http://www.islamophobic.org

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.