Kemal, Gül Sunal kitabı
Kitap, Son Yazılar

Kemal Sunal Kimdir, Gül Sunal Yazdı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Kemal, Gül Sunal kitabı

Bütün yapacağı hareketleri biliyor olsak da, bütün repliklerini ezberlemiş olsak da yine de izlerken kahkahalara boğulduğumuz karakterlerin canlandırıcısı O; Kemal SUNAL…

Peki, O’nu bu kadar ilgiyle izlememize sebep olan ne olabilir? İşinin uzmanlarının gerçekleştireceği bir araştırma konusu.

Ama bana göre karakterlerin yakınlarımızdan birilerine tıpa tıp benzerliği bunun sebebi.

Kendimi hatırlıyorum; daha 5 yaşında ya vardım ya yoktum TRT’nin tek kanal döneminde, köyde arkadaşlarla birlikte İnek Şaban’ı izleyeceğiz diye dört gözle o filmin yayınlanacağı günün gelmesini bekliyorduk.

Kemal SUNAL; Hollywood’da olsa filmleri tüm dünyada kapalı gişe oynar, en çok izlenmede kendisinin sadece diğer bir filminin kırabileceği rekorlara imza atmış olurdu. Bunlar ve filmlerin telif ücretleri ile de dünyanın en çok kazanan sinema yıldızlarından birisi olabilirdi ama Türkiye’de idi ve çoğu kişinin zannettiğinin aksine ölümüne kadar mütevazı bir hayat yaşadı.

Ne mutlu Kemal SUNAL’a ki Gül SUNAL gibi O’nun kim olduğunu herkese anlatmayı kendisine görev bilmiş bir karısı var.

Gül Sunal, Kemal Sunal’ın her canlının karşılaşacağı nihai son olan ölümünden sonra yazmış olduğu bu kitabı ile Kemal SUNAL’ın halk kahramanı olmasında ve izlenmesine rağmen yine de defalarca aynı filmin izlenmesindeki faktörleri anlatmış.  Faktör dediğim de; Kemal Sunal’ın aktör olmasının dışında nasıl bir arkadaş olduğu, nasıl bir koca, nasıl bir baba olduğu…

O halkın kahramanı idi çünkü o her şeyi ile halktan biriydi ve bu yüzden de karakterleri canlandırırken hiç zorluk yaşamadı.

Beynimiz her şeyi kaydetmiştir ama biz hatıralarımızı tarih sırasına göre gözümüzün önünde canlandıramayız. Bir olay yaşarız karşılığında beynimiz hafızamızdan o olayla ilgili hatırayı yeniden bize hatırlatır. Gül SUNAL işte tamda böyle yapmış kitabında; kitabın kronolojik bir sırası yok, kitabı yazarken o an eşi Kemal Sunal ile ilgili ne hatırladıysa onu yazmış.

Kötü mü etmiş diye sorduğunuzu duyar gibiyim; hayır! Çok güzel etmiş çünkü anlaşılır bir üslup oluşturmuş böylelikle.

Anlatısında Kemal Sunal’ı sadece yakinen tanıyanların anlayacağı bir üslup kullanmamış, aksine halkın sevgilisi bir adamı, halkın dilinden, herkesin anlayacağı bir dilde anlatmış.

Gül SUNAL o kadar içten ve sohbet havasında yazmış ki; kitabı okurken kendinizi Sunal ailesinin evine misafir olmuşta sohbet ediyormuş gibi hissediyorsunuz.

Kemal, Gül, Ali, Ezo Sunal ile birlikte, o ailenin bir parçası da siz olacaksınız.

Ruhun şad olsun Kemal Sunal, sen bizi güldürdün güldürmeye de devam ediyorsun Allah’ta senin yüzünü öbür tarafta güldürsün.

Kemal, Gül Sunal kitabı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.