kutu cüceleri, yaratıklar aramızda
Aile, Animasyon, Macera, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Kutu Cüceleri; Yaratıklar Aramızda

Paylaş; başkaları da faydalansın!

kutu cüceleri, yaratıklar aramızdaZenginliğe ve/veya makama sahip insanlar, eğer zenginliklerini ve makamlarını mevcut kabiliyetleri ile koruma gücünü artık kendilerinde görmüyorlar ama zenginliği ve/veya makamı da bırakmak istemiyorlarsa; hakem kontrolünde yapılan dövüşlerden alışık olduğumuz “belden aşağı vurmak yasak” kuralını çiğneme yolunu seçerler.

Bu türden insanlar öncelikle; nüfus sahibi oldukları topluluklardaki insanlar arasına kendi yardakçılarını kullanarak korku tohumlarını salarlar ve korkunun filizlenip dal budak salması içinde imkanlarını sonuna kadar kullanırlar.

Gelecekte zenginliklerini/makamlarını kaybetme korkusu içindeki yetenek yoksunu insanlar için en iyi topluluk yapısı idrak etmeyen insanlardan oluşur. Çünkü idrak eden bir insan hak ile batılı bir birinden ayırabilir ve muhalefet olabilir. Bunun için eğitilmemiş yada taraflı eğitilmiş cahil kesim gerekmektedir.

Düşünün çocukluktan itibaren çocukların beyinlerine ne yerleştirilmektedir;eğer böyle yapmazsan seni öcüye veririm ha gibi bizim kültürümüzde anneler bile çocuklarına, çocuklar daha konuşmayı öğrenmeden ne olduğu belli olmayan yaratıklara verilecekleri şeklinde korkuturlar.

Topluluklarındaki birinin idrak yeteneğine sahip olması zengin ve/veya makam sahibi insanlar için en büyük tehlikedir. Çünkü o kişi diğerlerine doğruyu öğretebilecek ve yönetime karşı onları örgütleyecek kapasitededir. Yok edilmesi gerekir. Anlayamıyorsan imha et kuralı devreye girer ve bir katakulle ile o kişi devre dışı bırakılmaya çalışılır. En basitinden çamur at, tutmasa bile izi kalır şeklinde topluluk içerisinde rezil rüsva edilir. (Türkiye’nin geçmişinde yaşanan sağ sol olaylarında çokça şahit olunmuştur, pisi pisine bir sürü kişinin hayatı karartılmıştır.)

Ama, ne yapılırsa yapılsın, kendisinin ne yaptığından emin olan birisi hiç bir şekilde doğru bildiği yoldan sapmaz!

Bu animasyon film bu yazdıklarımı çok iyi bir şekilde işlemeyi başarmıştır. Çocuğunuz ile birlikte izleyerek, onun kişisel gelişimine, onun anlayabileceği düzeyde, ayrıca eğlenmesini de sağlayarak katkıda bulunabilirsiniz.

İdrakınız açık olsun!

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,9 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,2 / 10

Vizyon Tarihi: 26 Eylül 2014

Yapımı: 2014 – ABD

Tür: Animasyon, Aile, Macera

Süre: 94 Dak.

Yönetmen: Graham Annable, Anthony Stacchi

Seslendirenler: Elle Fanning, Ben Kingsley, Simon Pegg, Toni Collette, Nick Frost

Senaryo: Adam Pava , Irena Brignull

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Kutu Cüceleri; Yaratıklar Aramızda

  1. I simply want to mention I am very new to blogs and truly liked your blog. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You really have amazing well written articles. Regards for sharing with us your web site.

  2. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will make sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.