torpil
Politika, Son Yazılar

Torpil Ayeti; Akrabalarını Koru Kolla

Paylaş; başkaları da faydalansın!

torpil

Mevlana “Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır.” demiştir…

Ve bu sözü ile AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in “minareyi çalan kılıfını hazırlar” ata sözü ne demektir sorusuna en iyi açıklamayı yapmış olmasına rağmen ağzının orta yerine en güzel cevabı yapıştırmıştır.

Mehmet Metiner’e soruluyor; ‘AKP’li bakan ve vekil yakınlarının torpille devlet kadrolarına atandığı’ yolunda iddialar var, bu iddialar hakkında ne söyleyeceksiniz”

Mehmet Metiner; “Cuma namazına gittiğimizde her hafta hutbede ‘akrabalarını koru kolla’ ayeti okunur.” diyerek torpili savunmuştur.

Sunucu Mehmet Metiner’e; ‘O zaman sizin yaptığınız bu? Öyle mi oluyor?’ diye sorduğunda,

Mehmet Metiner sunucuya; “Vallahi sen Allah’ın ayetine bile karşı geliyorsan ben sana ne diyeyim” cevabını vermiştir.

Taraflı yazdığımı düşünüyorsan işte video arkadaşım:

http://youtu.be/b1kdhyiJmbI

Bahse konu birisinin çıkarına göre uydurulmamış/değiştirilmemiş ayetler;

Nisa Suresi

36. Ayet

Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.

135. Ayet

Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa, Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.