Kitap, Son Yazılar

Küçük Prens

Paylaş; başkaları da faydalansın!

küçük prensHayatın hengâmesinde ihtiyaçlarından daha fazlasına sahip olmak için bütün varlığı ile savaşmaktadır insanoğlu…

Üç günlük dünya için abartılı bir savaştır bu!

Bu abartılı savaşın içerisinde insanlar savaşa dursunlar, fark etmeseler de her geçen gün ölüme daha çok yaklaşmaktadırlar ve hal böyle devam ederken de çocukluklarını, çocukluk hayallerini günden güne beyinlerinin örümcek ağı bağlamış kapılar ardına açılmaz kilitler ile hapsetmektedirler.

Bütün kargaşa, bütün her şey büyükler yüzündendir; çocuklar işin masum taraftarlarıdır.

Hem zaten bir çocuk için büyüklerin önem verdiği şeyler ne kadar önemli olabilir ki!

Büyüklerin içinde bulundukları ama fark etmedikleri bu durumlarını bir çocuğun bakış açısı ile basitçe ortaya seriyor Antoine de Saint – Exupery Küçük Prens adlı eserinde ve büyük küçük herkese, herkesin başkalarının özgürlüğü sınır olmak üzere özgürce yaşamaya hakkı olduğunu ve yaşamak için de hep bir umut olduğunu anlatıyor.

Kitabın daha ilk sayfalarında Antoine de Saint Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye’yi çağdaşlığa kavuşturan özgürlükçü lider olarak atıfta bulunmaktadır.

küçük prens arka kapak

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.