Bilgi Havuzu, Felsefe, Günlük, Kişisel Gelişim, Son Yazılar

Kullanılmış Tuvalet Kağıdı Gibi Hissetmek

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Toilet_paper_man_by_funkwood

Kendinizi kullanılmış tuvalet kağıdı gibi hissettiniz mi hiç?

Bazılarınız, “evet bu tabirin ne olduğunu, nasıl bir anlam ifade ettiğini yaşayan birisi olarak gayet iyi biliyorum” derken bazılarınız da “şimdi bu da ne demek ki?” diye sorabilirsiniz!

“Şimdi bu da ne demek” diye soranları da iki gruba ayırabiliriz.

1- Böyle bir durum ile gerçekten hiç karşılaşmadılar.

2- Durumun içerisindedir ama ne yaşadığının farkında değildirler.

Tuvalet kağıdını ne için kullanırız?

Tuvalet ihtiyacımızı giderdikten sonra, tuvalet ihtiyacımızı gidermek için hangi organımızı kullandıysak; o organımızı kalan pisliklerden arındırmak için…

Şimdi insan ile tuvalet kağıdının alakasını açıklayalım!

İşler kötüye gidiyor…

Patronunuz geliyor sırtınızı sıvazlanıyor, “hadi sadece sen yaparsın bu işi” deyip gaz veriyor, sizde aldığınız gaz ile “Allah… ulan ben yapmayacağım da kim yapacak” deyip “daha da ver, bunu da yaparım, şu da tam bana göre” diye yorulmak bilmez makine gibi çalışıyorsunuz ve işler yoluna giriyor…

Doğal olarak çalışmanızın karşılığı bir şeyler bekliyorsunuz ama bu çalışmanın karşılığı ne maaşınıza yansıyor ne size ek gelir sağlıyor ne de terfi ettiriliyorsunuz, sorun varken yerinizi su yoluna çeviren patronunuz ortalıklardan kayboluyor, patronunuz ile oturup konuştuğunuzda “herkes üzerine düşen görevi yaptı” gibisinden ortaya laf söylüyor… İşte sizin o durumlarda hissettiğiniz durum için kullanılan tabirdir “kullanılmış tuvalet kağıdı gibi hissetmek”.

Ama çalışanını kullanılmış tuvalet kağıdı gibi hissettiren zihniyetin şunu hesaba katması gerekir; Düşmez kalkmaz bir Allah! Çalışanını tuvalet kağıdı gibi kullanıp atan üzerine de sifonu çeken zihniyetin gideri acaba onu geçirecek kadar geniş mi? Eğer geniş değilse bundan sonra vah haline.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.