Kişisel Gelişim, Son Yazılar

Survivor Turabi’nin Hareketinden Alınacak Ders

Paylaş; başkaları da faydalansın!

turabinin pahalıya malolan hareketi

Survivor Yarışması ve Takım Çalışması başlıklı yazımda Survivor yarışmasından takım çalışması adına alınması gereken dersten bahsetmiştim. 07 Mart 2015 akşamı yayınlanan yarışmada Turabi adlı yarışmacı, yarışmanın kendisine ait etabında son aşamaya önde gelmişken takımı adına sayıyı getirecek son harekette, rakip takımı ve rakip takımın oyuncusunu hafife alarak yapmış olduğu artistik hareket neticesinde yarışmanın gidişatına etki edecek olan bir puanı rakip oyuncuya adeta hediye etti.

Bu, sadece 1 puan değildi kendisinin kazanmış olduğunu far edelim, bu durumda rakip takım 1 puan alamayacaktı, kendisi takımı adına 1 puan alacaktı yani yaptığı hareketle +2 lik bir puan alacakken bu şansı kendi eşekliği yüzünden tepmiş oldu. Nihayetinde de yarışmanın o akşamki bölümün kaybettiler ve pizza ziyafetinden oldular.

Kırkpınar yağlı güreşlerindeki tekerlemeyi aklıma getirdi; tekerlemenin ilgili bölümünde “alta geldim diye erinme, üste çıktım diye şişinme, alta gelirsen apış, üste çıkarsan yapış”diye pehlivanlara öğüt veriliyor ya, Turabi’nin yapmış olduğu bu hareket öyle biraz.

Bu sahneden herkese tavsiyem şudur. Rakibiniz ne kadar zayıf olursa olsun, rakibinize karşı ne kadar farkla önde gidiyor olursanız olun rakibinizi hiç bir zaman hafife almayın. Onun ile dalga geçmeyin. Sonunda yüzü kızaran siz olabilirsiniz…

Yukarıdaki video http://www.acunn.com/video/survivor/turabinin-o-hareketi-pahaliya-patladi/9119 adresinde yayınlanmaktadır. Daha fazlası için http://www.acunn.com adresini ziyaret ediniz…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.