iyi yönetici
Son Yazılar

İyi Yönetici Nasıl Olur Eğitimi (ücretsiz)

Paylaş; başkaları da faydalansın!

iyi yönetici

İyi yönetici olabilmek hakkında yazılmış bir sürü kitap var, iyi yönetici olabilmek hakkında pahalı eğitimler vererek ceplerini dolduran bir sürü lafazan eğitmen var.

Ama kitaplarda yazılamayacak, pahalı lafazan kişisel gelişim uzmanının anlatamayacağı kadar çok ve değerli bilgiye bedava ulaşabilirsiniz! Nasıl mı?

Öncelikle iyi bir gözlemci olacaksınız: yöneticilerinizi gözlemleyeceksiniz, çalışma arkadaşlarınızı gözlemleyeceksiniz, yönetici iseniz çalışanlarınızı gözlemleyeceksiniz sonra gözlemleriniz sonucunda elde ettiğiniz bilgiyi analiz edeceksiniz.

İyi bir yöneticiniz var ise ondan örnek alabilirsiniz.

Kötü bir yöneticiniz var ise ondan da yönetici nasıl olunmaz onu öğrenip o hataları yapmamayı kendi yöneticilik ajandanıza ders olarak kaydedebilirsiniz.

Çalışanlarınıza kulak vererek eksikliklerinizi, hatalarınızı görebilirsiniz.

Her çalışan yöneticisi hakkında dedikodu yapar: “yönetemiyor arkadaş, işi bilmiyor, bir de gelmiş sanki bir şeyler becerebiliyormuş gibi bize bir şey anlatıyor… oysa işi biz biliyoruz, biz yapıyoruz, bizim sayemizde o koltukta… ah o koltukta bir ben oturacaktım ki: şirket vallahi şimdiki durumundan on kat iyi durumda olurdu ama yok bilmem kimin yalakası:)”

Yani çalışma arkadaşlarınızın veya çalışanlarınızın dedikodulardan iş yerinin aksayan yönlerini, bunun karşısında sizin yöneticiliğinizin nasıl olmasını ve sizin yöneticiliğinizden neler beklediklerini yada yöneticilerinin nasıl biri olmasını istediklerini öğrenebilir, şirketinizin ve kendi geleceğinizin başarısı için daha etkin olabilirsiniz.

Bu durum bir çalışan için de geçerlidir. Günün birinde neden bir yönetici olmasın ki? Kendini geliştiren her çalışan yönetici olabilir. Yöneticide bir insandır nihayetinde ana karnında yönetici olmadı değil mi!

Bir çalışan; çalışma arkadaşlarının ve kendisinin beklentilerinin üzerine yöneticisinin doğrularını koyup, yöneticisinin yaptığı hataları da yapmadığında yüksek kaliteli bir yönetici adayı olmuş olur.

Unutmayın iyi şartlarda iyi yönetici altında yönetiliyor durumda olmak değil, bir kişinin yöneticilik vasıflarını en iyi geliştirebileceği ortam iyi yada kötü şartlar altında kötü yönetici ile çalışıyor olmaktır.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.