maske altında make
Politika, Seçim 2015, Son Yazılar, Vatan için, Vatandaşlık

Türkiye’nin En Sağlam Kılıfı: DİN

Paylaş; başkaları da faydalansın!

ATTENTION EDITORS - REUTERS PICTURE HIGHLIGHT TRANSMITTED BY 0545 GMT ON JULY 30, 2013 BAG502 Shi'ite Muslims place copies of the Koran on their heads during a ceremony marking the death anniversary of Imam Ali at his shrine in the holy city of Najaf, about 160 km (100 miles) south of Baghdad. REUTERS/Ahmad Mousa REUTERS NEWS PICTURES HAS NOW MADE IT EASIER TO FIND THE BEST PHOTOS FROM THE MOST IMPORTANT STORIES AND TOP STANDALONES EACH DAY. Search for "TPX" in the IPTC Supplemental Category field or "IMAGES OF THE DAY" in the Caption field and you will find a selection of 80-100 of our daily Top Pictures. REUTERS NEWS PICTURES. TEMPLATE OUT

Müslümanlığı Müslümanlığın yaşantısına bakarak öğrenseydim Müslüman olamazdım, iyi ki Kuranı Kerim’i okumuşum diyor Cat Stevens ya da Müslüman olduktan sonraki adı ile Yusuf İslam.

Kuranı Kerim’in Arapça okunurken ki ahengine hiç bir lafım yok ama gerçekte Kuranı Kerim’de ne yazıyor.

Kendileri ile konuştuğumda “Kuranı Kerimi Arapça okumak daha sevap” diyenler var çevremde. Peki ama okunsun sevap kazanılsın ama anlaşılmasın diye mi gönderdi Yüce Allah Kuranı Kerimi?

Hiç zannetmiyorum!

Kuranı Kerim’in içerisinde geçmişten günümüze doğru yoldan sapmış tüm kavimlerin neler yaptığı, doğru yoldan nasıl saptıkları, kendilerine yol gösterici (peygamber) gönderilmesine rağmen saptıkları yoldan dönmeyenlerin başlarına neler geldiği ile ilgili bütün bilgiler var.

Şeytanın insanı hangi dalaverelerle kandırdığı yazıyor ve okuyanlara; “bunlar ile karşılaşırsan bunlar şeytanın vesveseleridir, sakın onun dediğini yapma” diye nasihatler vermektedir.

En basitinden bir işe başlarken Bismillahirrahmanirrahim diyorsunuzdur? peki ne demek olduğunu biliyor musunuz? Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla,

Her yemekten sonra Elhamdülillah? Allah’a şükürler olsun,

Ya Kelime-i Şahadet; Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resuluhu Allah birdir O’ndan başka ilah yoktur ve Hz. Muhammed (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) O’nun kulu ve elçisidir.”

Allah kendisine övgüyü bilerek yapmanızdan mı hoşnut kalır yoksa anlamadan, alışkanlıkta dolayı mı?

Bir iyilik yaptınız ve iyiliğin karşısında iyilik yaptığını kişi size dankeşön dedi ya da tenks ya da mersi… peki Teşekkür ederim ya da Allah razı olsun ya da sağ ol deseydi daha hoşunuza gitmez miydi?

Bilmemiz gerekiyor. Kandırılmamak için öğrenmek, bilmek, olaylarla mukayese etmek gerekiyor.

Kuranı Kerim’de Allah ne nasihat ediyor bilmemiz gerekiyor, Hz. Muhammed’in (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) hadislerini bilmemiz gerekiyor!

Çünkü biz bilmezsek, orada yazan şeyleri bize anlatanlar kendi çıkarları doğrultusunda bize anlatarak bizi farklı şekilde yönlendirebilirler.

Yaşlı başlı sakallı hacı adam nasıl bizi kandırır mı diyorsunuz? Allah da Bakara Suresi 159. ayette Allah “Muhakkak ki indirdiğimiz apaçık ayetlerimizi ve hidayeti insanlara kitapta açık bir şekilde beyan ettikten sonra gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lanet eder hem de lanet edenler lanet eder.“ diyerek bu tür şeylerin yapıldığını yine de yapılacağını (anlayarak okusaydınız çoktan zihniniz açık olacaktı) gözler önüne sermektedir.

maske altında make

Türkiye’nin itibarı yerlerde sürükleniyor…

İçeride ülkeyi bölmek isteyen hainler ellerini kollarını sallaya sallaya emellerine koşar adım ilerliyor…

Katil, tecavüzcü kurbanları hayatlarını kaybetmişken takım elbiselerle iyi hal indirimi alırken, defalarca çeşitli suçlar işlemiş olmasına rağmen yine dışarı salıverilmiş insan bozuntuları dışarıda yeni kurbanlarını gözetlerken… sırf düşündüler diye, sırf yazdılar diye, sırf çizdiler diye dünya kadar insan sonu gelmeyen mahkemeler ile yıllarca içeride alıkonuluyor.

Mahkemelerin kararını beğenmeyen iktidar sahipleri kararı veren hakimi savcıyı açığa alıyorlar ve yerlerine kendi düşüncelerine uygun kararlar verecek olan hakim ve savcılar  atıyorlar.

En lüksünden saraylar yaptırıp oturuyorlar, en lüksünden arabalara biniyorlar, en lüksünden uçak ile uçuyorlar, bir sürü izbandut gibi adamdan oluşan koruma ordusu ile geziyorlar, çocuklarını akrabalarını kendilerinin sahip olduğu makamı kullanarak ihya ediyorlar, ihaleler nedense hep yandaş şirketlere kalıyor.

Gazetelerin 3. sayfa haberleri günden güne kalabalıklaşıyor hatta başka sayfalara da sıçradı.

Yönettikleri vatandaşlara ise yapmadıkları ekonomik baskı kalmıyor.

Muhalefet partileri seçim meydanlarında yapacaklarını anlatıyor…

Vatandaşım ise hani para yoktu bu sahip olduğunuz lüks ne böyle? diyemiyor.

İktidar partisi adayları seçim meydanlarında;

Muhalafetin vaatlerine hava cıva diyorlar ve ekliyorlar;

Bunlar imam hatipleri kapatır ha!

Bunlar türbanı açtırır ha!

Bunlar ezanı yasaklatır ha!

Bunlar Kuranı Kerimi okutmazlar ha!

Allah’ın adını ağızlarına alarak sallıyorlar bedduayı…. şak şak şak alkışlar.

İktidar partisinden bir milletvekili hatta bakan şöyle demişti; cuma günleri ya da mübarek gecelerde gir internete yaz gogıla bulursun bakara makara bir ayet gönder herkese diyordu…

beyin yada kalp

Gerçekleri gör vatandaşım işlerine dinimizi alet ediyorlar.

Hem Cumhurbaşkanı şöyle demişti 90’lı yılların başında “demokrasi amaç olamaz sadece araçtır.” hatırlatırım! Bunu diyen adam dini de kendi çıkarına kullanıyor olamaz mı?

NOT: Şimdiye kadar ki en iyi Kuranı Kerim çevirisi Elmalılı Hamdi Yazır’a aittir. Mustafa Kemal Atatürk’ün vermiş olduğu “Kuranı Kerim Türkçeye çevrilsin, çevrilsin ki vatandaşım yıllardır anlamadan okuduğu ve başkaları tarafından Kuranı Kerimde böyle geçiyor diye kandırıldığı kutsal kitabın ne dediğini kendisi anlasın” emriyle Elmalılı Hamdi Yazır’a Kuranı Kerim meali ve tefsiri yaptırılmıştır.

Çıkarcıların oyununa gelme!

Seçimini yap!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.