anons
Bilgi Havuzu, Kişisel Gelişim, Son Yazılar

İyi Kutlama Mesajı Nasıl Hazırlanır?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

anons

İyi kutlama mesajı nasıl yazılır?

Aslında dini günler için nasıl kutlama mesajı yazılacağını, Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet bakanlarından birisi daha önce açıklamıştı:) unutanlar için tekrar edelim ne diyordu bakan; “Google’a gir, Kur’an’da atıyorum kardeşlik, nankörlük, Kur’an’da bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin” devamındakileri yazmıyorum burası yeter.

Google’ın en çok arananları listesine bakın, özel günlerde hep konu “en iyi kandil”, “en iyi kutlama mesajları“ dır. Peki, gerçekte iyi bir kutlama mesajı nasıl yazılır?

Mesaj nedir; senin karşıdaki kişiye bir olayla ilgili bilgi vermek veya kendini ifade etmek için yazmış olduğun yazıdır ya da söylemiş olduğun sözdür, kısaca senin kısa düşüncendir.

EK BİLGİ: (1985 yılında, iletişim araştırmacısı olan Friedham Hillebrand ve bir kaç meslektaşının önemli bir görevi vardı. Görevleri taşınabilir telefonların görüntüleyebilecekleri metin tabanlı mesajlar ile ilgili standartları oluşturmaktı. Hillebrand bir mesajın en fazla kaç karakter içerebileceğine karar vermeliydi. Daktilosunun başına oturdu ve yazmaya başladı. İnsanların bir kısa mesajda yazmaları muhtemel rastgele notlar ve sorular yazarak bütün bir kağıdı doldurdu. Sonra bu notların hepsini okudu. Görünüşe göre 160 karakter her kullanıcı için fazlasıyla yeterli olacaktı ve o günden sonra 160 karakter standart olarak kabul edildi. )

Günümüzün popüler sosyal paylaşım aracı olan Twitter’da ise atacağınız bir tweet’in karakter sınırı 140’dır.

Başka yerde arama, en iyi kutlama mesajını sen kendi düşüncelerinde bulabilirsin;

Bugün ne oldu?

Bugünün anlamı ne?

Bu gün sana ne anlam ifade ediyor?

Bugün sen ne yapacaksın?

Gündem ne?

Ara!

Bulduğun düşünceler işte senin mesajındır; gönder, paylaş!

Mesela bugün Miraç Kandili, gündemimizde de seçim var… İşte benim bu gün için kutlama mesajım;

Hz Muhammed’i (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) Miraçta huzuruna kabul eden Allah, Peygamberimiz gibi hak yemez yöneticileri seçmeyi bizlere nasip etsin. Gecemiz kutlu olsun!

NOT: Mesajı göndermek, sosyal medya ortamlarında paylaşmak, like etmek, twitlemek… bana göre arayıp sözsel olarak kutlamanın yanında değeri çok düşük bir kutlama düşüncesi. Yukarıdaki mesajı söylemek topu topu 6 (altı) saniye, sadece kandilin kutlu olsun da diyebilirsiniz, hatır falan sormayı da hesaba katsak hadi olsun bir dakika! İnanın konuşarak geçen o bir dakika; atacağınız, paylaşacağınız binlerce mesaja eşdeğer etkiden daha etkilidir.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.