soru işareti
Politika, Seçim 2015, Son Yazılar, Vatan için, Vatandaşlık

Son Anketlere Göre, Kim Ne Kadar Oy Alacak?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

soru işareti

Bir seçmen olarak “Şu şirketin yapmış olduğu anket sonuçlarına göre…” diye başlıyorlar ve diyorlar ki şu parti bu kadar oy alacak, bu parti şu kadar oy alacak, o parti barajı geçiyor geçemiyor… haberleri beni hiç mi hiç alakadar etmiyor. Kimseyi de alakadar etmemesi lazım.

Duyuyorum çevremde, konuşanlar var; “bu parti yine 1. sıradaymış, kimse yenemiyor bari ona oy vereyim yine”…

Peki böyle bir etkilenme gerçekten var mıdır?

EVET; İnsan Psikolojisi buna müsaittir. İnsan, insan olmasının yanında sahip olduğu iç güdü ile yaşamının devamı için güçlünün yanında yer alma isteğine sahiptir.

Peki bu anketler ne kadar doğru?

Bence hiç doğru değildir!

Milyonlarca seçmen varken, yüzlerce kişiye hadi biraz çıkalım binlerce seçmene soruluyor kime oy vereceksiniz diye, sonra elde edilen data ile janjanlı grafikler çıkartılıyor ortaya ve deniliyor ki işte partilerin oy oranları

+ Bu tür işlerde hep para konuşur;

Ver parayı (Tolga Çevik’in reklamı canlandı gözümün önünde) paracıklaaaaar paracıklaaar hoooopppi mantık çerçevesinde yüzde 5 yüzde 10 oy sana eklensin, yüzde 5 yüzde 10 oy rakiplerden çıkarılsın… Mantık çerçevesinde diyorum yoksa sahicilik sözüne leke sürülmüş olur.

Şu anda en çok kimler üzerine oynanıyor bu oyun: AKP, CHP, MHP, HDP…

Neden?

Özellikle; hangi partinin ne vaat ettiğini dinlemeyen banane canımcıları, kararsızlar denen seçmen kısmını, parti hatalı olmasına rağmen yüksek oy oranı ile galiba parti değilde ben yanlışım diye düşünenleri, ALGIlatma dedikleri ve bu kesime hitap eden işte bu operasyon ile, güçlü gösterilenin yanında yer aldırmak için.

Beni alakadar eden, herkesi de alakadar etmesi gereken; partilerin vaatleri ve bu vaatlerin gerçekleştirilebilme ihtimalidir.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.