Kişisel Gelişim, Kitap

Gerçek Özgürlük, Doğan CÜCELOĞLU

Paylaş; başkaları da faydalansın!

gercek_ozgurluk-on-kapak

Kendi hayatımızı mı yoksa, başkalarının bize reva gördüğü hayatı mı yaşıyoruz?

Annem;

İlkokulu başarı ile bitirmiş bir ev hanımı. Ama ilkokuldaki derslerinde elde etmiş olduğu başarıya rağmen yobaz düşünceler içerisinde okutulmamış bir Türkiye gerçeği.

Rahmetli dedemin annesi şehre inmiş takvim yaprakları 19 mayısı gösteriyormuş: Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü. Bayram için okul öğrencilerinin çeşitli çeşitli gösteri etkinlikleri düzenleniyormuş. Kadına farklılık olsun, eğlence olsun diye gösterinin yapıldığı alana götürmüşler.

Orada etekleri dizlerinin, penyeleri göğüslerinin çatalının hemen üzerinde olan kızları görmüş. Kızları erkeklerle birlikte el ele tutuşup dans ederken, çeşitli oyunlar oynarken görmüş, konuşurlarken izlemiş…

O zaman rahmetli dedeme annem, okula devam etmek istediğini söylemiş. Dedem düşünüyor taşınıyor… Çevresindekilerle paylaşıyor. Dedemin annesi karşı çıkıyor; “Vay efendin şehirde okula göndereceksin de kızı orospu mu yapacaksın” … bir de arkasından “eğer gönderirsen sütümü sana helal etmem” lafı. Annemi eğitim hayatından alıkoyuyor.

Dedem sonradan “bu kızı okutamadığıma çok pişmanım” dese de iş işten çoktan geçmiş.

Babam: İlkokul mezunu.

Daha sütteyken annesi rahmetli olmuş.

Babası da daha karısının kırkı çıkmadan başka bir kadınla evlenmiş.

Babam olmuş üvey evlat.

Daha küçük yaşta öz dayısının yanında, dayısının her türlü işini yapmaya çalışan, ne yaparsa yapsın bir türlü hoşnutluk görmeyen bir çocuk. Bir gün, daha küçükken neredeyse dayısı kendisini öldürüyormuş da başkaları zor kurtarmış.

Öz babası şehirden bir şeyler getirirmiş, üvey annesi babamı suya gönderirmiş dönünce bakarmış ki; hiç bir şey kalmamış. Üvey anne her şeyi kendi karnından çıkanlara yedirmiş.

Sordum babama; niye okumadın? diye. Cevabı gözlerimi yaşartmıştı.

“Okula kaydettirdiler” dedi ama; “kimse ne defter aldı, ne kalem, ne kitap… ne ile nasıl okuyacaktım?”

İkisinin yolu karşılaşmış ve BEN!

Annem kendi istediği, hayalini kurduğu gibi mi bu yaşına geldi? HAYIR

Babam kendi istediği, hayalini kurduğu gibi mi bu yaşına geldi? HAYIR

Nereden mi biliyorum?

Bize imkan tanımadılar, bari sizin geleceğiniz sizin istediğiniz gibi olsun şeklindeki arzularından. Bize sürekli ettikleri nasihatten…

Doğan CÜCELOĞLU’nun Gerçek Özgürlük kitabı, zaman daha çok geçmeden anne, baba, çocuk… herkesin okunması gereken bir kitap.

Çünkü bu kitap, hiç farkına varmadığınız halde size takılan ve/veya karşınızdakine taktığını prangalarınız olduğunun farkına varmanızı sağlıyor.

gercek_ozgurluk-arka-kapak

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.