kalıpları kıranlar
Dram, Kişisel Gelişim, Sinema Felsefesi, Tarihi

Kalıpları Kırmak

Paylaş; başkaları da faydalansın!

kalıpları kırmakAnjin ,bakteriyel zatürreler, akciğer absesi, mesane ve böbrek iltihaplarının bir kısmı, prostat iltihabı, iltihaplı cilt yanıkları, farenjit, göziçi iltihabı, kemik iltihapları, orta kulak iltihapları, meme iltihabı, beyin absesi, menenjit, kan zehirlenmeleri (sepsisler), laranjit gibi tedavilerde kullanılan ünlü ilaç Penisilin Alexader Fleming tarafından icat edilmiştir fakat üretiminde yaşadığı sorunlar nedeniyle Penisilin Alexander Fleming’in not defterinde bir not olarak kalmıştır.

Penisilin’i laboratuar ortamında kolay ve çok üretilip yaygın hale getirilmesini sağlayan 1945 yılında Alexander Fleming ile birlikte Nobel Ödülü alan Oxfordlu Florey ve Chain’dir ve bu ekibin diğer çalışkan üyeleridir.

Bu film Penisilin denilen, Allah’ın insanlara sunduğu nimetin; bir sürü negatif unsura rağmen, bıkmadan usanmadan çalışılarak, olmayan yöntemlerin yerine “evet bu ilaç insanlığa fayda sağlayacak” düşüncesi içerisinde, işe yeni başlamış acemi ekip arkadaşlarının da düşüncelerine önem vererek farklı yöntemler denenmesi neticesinde nasıl üretildiğini gözler önüne sermektedir.

Bu filmi izlerken Nazım Hikmet’in şu satırları geldi aklıma; Bembeyaz önlüğün, kocaman gözlüklerinle, bir laboratuarda insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için, hemde kimse seni buna zorlamamışken, hem de en güzel en gerçek bşeyin yaşamak olduğunu bildiğin halde…

https://youtu.be/_TjGfPku5DA

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 7,3 / 10

Sinemalar.com Puanı: 5,2 / 10

Yapımı : 2009 – İngiltere , İngiltere

Tür : Dram , Tarih

Süre: 80 Dak.

Yönetmen : Peter Hoar

Oyuncular : Dominic West , Joe Armstrong , Sam Heughan , Denis Lawson , Oliver Dimsdale

Senaryo : Kate Brooke

Yapımcı : Pier Wilkie

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.