ruhuna el fatiha
Reklamlar

Ruhuna El Fatiha

Paylaş; başkaları da faydalansın!

ruhuna el fatiha

Bizlerden sonra sevdiklerimizi kim hatırlayacak da onların ruhuna kim Fatiha okuyacak?

Ya biz; ya bizi hatırlayan kimse kalmayınca kim bize Fatiha okuyacak?

Mezarlıklarda; “burada birisi yatıyor dedirten, toprak yığınından başka ne bir mezar taşı ne de başka bir şeyi olan, kim olduğu belirsiz mezarlar ile karşılaştım. Yok muydu acaba yakınları? Vardı da acaba kimse orada yattığını mı bilmiyordu? Kendimi koydum orada yatanın ruhu yerine; bir ruh kendisine hediye edilmeyen bir Fatiha sevabı olmadığında kendisini rahatsız, kimsesiz hissetmez miydi?

İşte bu düşünceler arasında böyle bir site yapmak geldi aklıma.

www.ruhunaelfatiha.com

www.ruhunaelfatiha.com sitesinin amacı

www.ruhunaelfatiha.com sitesinde merhum ya da merhumenin; fotoğrafı, kendisini iyi tanıtan videosu varsa videosu, adı soyadı, doğum tarihi, doğum yeri, çalıştığı yer, mesleği, ölüm yeri, ölüm tarihi, ölüm nedeni, defnedildiği yer (il, ilçe, köy, mezarın yeri [mümkünse GPS koordinatı]) bilgileri ile birlikte yayınlanarak sanal bir mezarlık arşivi oluşturulması amaçlanmıştır.

Bu sayede;

Merhum ya da merhume, kendisini tanımış ama aradan geçen zamanla birlikte neredeyse kendisini unutmuş sevdiklerinin, yakınlarının hafızalarında yeniden canlandırılacaktır.

Merhum ya da merhume, kendisini hiç tanıyamamış torunlarının, yeğenlerinin kendilerini bir nebzede olsa tanımaları sağlanarak akraba bağlarının kopmasının önüne geçilecektir.

Zaman içerisinde kime ait olduğu belli olmayan meçhul mezar kavramı ortadan kaldırılacaktır.

En önemlisi de her ruha, kendilerini hatırlayarak, tanıyarak artan sayıda gönüllerden okunan Fatihalardan kazanılan sevaplar armağan edilecektir.

www.ruhunaelfatiha.com sitesinde merhumun/merhumenin bilgilerinin altında yer alan mesaj kısmında merhum/merhume hakkında hissettiklerinizi, merhum/merhume ile unutamadığınız anınızı, merhumun/merhumenin ailesi ve diğer sevdikleri ile taziye mesajlarınızı paylaşabilirsiniz.

www.ruhunaelfatiha.com sitesinde merhumun/merhumenin bilgilerini okurken, videosunu izlerken, resimlerine bakarken Fatiha Suresini Sheikh Mishary Rashed Alafasy’nin sesinden Arapça orijinal ve Ahmet DENİZ’in sesinden de Türkçe mealini dinleyebilirsiniz.

(Sheikh Mishary Rashed Alafasy’in ve Ahmet DENİZ’in okuyuşunu bir sürü başka hafızın okuyuşunu dinledim ve özenle seçtim.)

www.ruhunaelfatiha.com

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.